Grup Tomatitos

Hola! Aquest grup és diu Els Tomatitos, i els cuiners, som:
L'Estefania, la Cristina, el Hamza, la Laia i la Sandra T.
Durant les següents setmanes anirem penjant les nostres meravelloses i delicioses receptes que hem anat elaborant.

Esperem que us agradin molt!



Arròs amb pollastre

Ingredients :
- Dos gots d'arròs ( 145 grams )
- Dos cuixes de pollastre , ben partits
- Mitja ceba
- Mig pebrot , dels verds
- Un denteta d'all
- Aigua i oli d'oliva
- Sal

Preparació :
-Comencem aquest Arròs Amb Pollastre picant l'all i la ceba, a trossets fins.
-A continuació netegem amb aigua el pebrot verd i retirem les parts que es rebutgen , el trossegem en trossos petits .
-Posem una paella amb oli a escalfar , aquí ofeguem les verdures que acabem de trossejar a foc més aviat baix durant pocs minuts . Quan prenguin bon color hi afegim el pollastre , ja net i trossejat per descomptat , i ho daurem durant altres tants minuts al costat del que ja tenim a la paella . A continuació , se li afegeix l'arròs també i es segueix ofegant un parell de minuts més .
-Finalment , quan haguem ofegat bé tot junt , sense passar-nos de temps perquè no se'ns cremi , afegim uns 4 o 5 gotets d'aigua calenta i sal al gust . Hi ha molts que ho complementen amb unes herbetes de safrà per donar-li un toc de sabor . Un cop tirada l'aigua i la sal , deixem coent a foc intens uns 4 minutets , per després baixar la intensitat del foc , tapar la paella i deixem que es cuini un quart d'hora aproximadament .
-Passat aquest temps , retirem la paella o cassola del foc i deixem que l'arròs reposi en la mateixa paella diversos minuts , estant tapat és clar.
 Ja només queda servir en calent que és com més bo està aquest deliciós Arròs amb pollastre ....

Espero que us hagi agradat! Bon profit!

Estefania—Tomatitos







BESCUIT MEDITERRANI
Al ser d’una dificultat, bastant fàcil és pot fer amb tota la família. Cuinar tots junts assegura passar una bona estona amb els que més estimes i després en pots gaudir per esmorzar.
Dificultat: Fàcil
Temps de preparació i de cocció: 50 minuts.
Ingredients:
· 3 ous
· 1 vas (dels de iogurt) de suc de taronja
· 1 sobre de llevat
· 1 vas (*)  d’oli de gira-sol
· 2 vasos (*) de sucre
· 3 vasos (*) de farina
· 2 cullerades de melmelada de taronja
· 50 gr. de mantega
· Gelatina
Elaboració:
-Precalenta el forn a 200º.
-Barrejem la farina amb el llevat, afegim els ous batuts, el suc de taronja, la melmelada, l’oli i sucre i remenem bé.
-Untem un motlle amb mantega, afegim el preparat i fornejem aproximadament 35 minuts.
-Amb una vara punxem el bescuit i si al treure’l està brut, seguim deixant que és faci, si per tot el contrari està net, és pot retirar del forn, que ja estarà llest.
-Una vegada fred, el desmotllem i el pintem amb gelatina.


*En tots els casos la mesura és la mateixa: la del recipient de plàstic d’un iogurt.

Espero que en gaudiu!
Laia-----Tomatitos







PASTELES DE ALMA (Aragó)

Ingredients:
-1/2 kg de farina
-1L d'oli
-1/2L d'anís
-1 kg de mel
-1/4 kg de pa ratllat
-La pell de 2 taronges
-200 gr de sucre

Preparació:
Primerament es col·loca la farina en un recipient i se fiquen a fregir en un perol l'oli i l'anís.
Quan estan a punt d'ebullició s'escalda amb la farina i es barreja tot amb una espàtula.
Quan la massa no estigui tan calenta es continua amassant amb les mans, per a separar-la després en trossos de uns 40-50 grams, donar-li forma i fornejar.
A continuació prepararem el farcit: ficarem en un perol el pa ratllat i les peles de taronja tallades en trossos petits i després ho ficarem tot a bullir. Quan la mel que hem fet hagi agafat consistència ho distribuirem sobre les coques que es cobriran amb una part de la massa, per, finalment, ficar-les al forn durant 20 minuts, i per últim servir!

CONSELLS:
Sabrem que podem treure les nostres coques del forn quan les vores agafin el seu color característic.
Per servir sempre es millor fer-ho en calent, i ficant per sobre una mica de sucre.


Cistina---Tomatitos







Papanasi amb nata y melmelada de groselles (Recepta típica de Rumania)
-Dificultat: Mitja
-Cost: Barat

Ingredients:
- 2 ous
- 250 grams de formatge fresc de vaca
- 1/2 de cullereta de bicarbonat
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre
- 20 grams de sucre avainillat
- Sucre glass
- 250 grams de nata
- Melmelada de groselles
- Sal


Preparació:
Per a fer els “papanasi”, barrejarem el formatge amb el sucre, el sucre avainilla, els ous, la farina i el bicarbonat. Amassem be fins a tindre una massa homogènia i uniforme.
Quan tinguem la massa acabada, ficarem el foc a temperatura mitjana en una paella amb oli abundant per a fregir.
Fem unes boletes i amb el dit farem un forat al centre, donant-li així forma de rosquilla.
Quan tinguem totes, les passem per una mica de farina i les fregim durant uns minuts.
Traiem els papanasi i els fiquem sobre paper absorbent de cuina per a eliminar el excés d’oli
Per a acabar i presentar-los, els fiquem en un plat i li afegim per damunt la nata barrejada amb dos culleretes de sucre i la melmelada de groselles. (Servir templat)



Bon profit! Espero que hagi agradat.
Cristina---Tomatitos









Parfait de iogurt amb sopa de mango y menta

Nº de persones per a les quals es el plat: 2-3
Dificultat: fàcil
Temps de preparació i cocció: 40 minuts + 10 hores de repòs.
Ingredients:
·         100 gr. de sucre
·         * 2 clares d’ou
·         * 300 gr. de crema de llet
·         * 300 gr. de iogurt natural
·         * 1/2 tassa d'almívar
·         * 20 fulles de menta
·         * 1 culleradeta de suc de llimona
·         * 1 1/2 rassa de mànecs tallats en trossos


Elaboració:
Sobre un colador cobert amb un llenç deixeu planar el iogurt (mínim 8 hores)

Batiu les clares a punt de neu.

En una olla petita poseu el sucre i cobriu amb aigua per fer almívar.
Afegiu a les clares batudes a punt de neu i batiu fins que la merenga estigui a
punt, i mentrestant es vagi refredant bateu la crema de llet a mig punt i
incorporeu-li el iogurt.

Barregeu i afegiu la merenga en dues parts i  ompliu motlles individuals.
Fiqueu-los a la nevera (mínim 2 hores)
Serviu la sopa de mango i menta.

Aboqueu els mangos a la liquadora juntament amb l'almívar i el suc de la llimona,
liqüeu  bé uns segons i afegiu les fulles de menta i torneu a liquar.
Serviu en un plat fons la sopa de mango i sobre desemmotlleu el parfait.
Consell: Es pot adornar amb trossets de mango i fulles de menta.


Sandra---Tomatitos







Bacallà esqueixat amb mongetes seques i pebrot escalivat
-Estació: Estiu   
-Dificultat: Fàcil
-Temps que es triga en fer-ho: 45 minuts aprox.
-Racions: 2

Ingredients:

·     -    300 grs de bacallà esqueixat
·      -   250 grs de mongetes sequest cuites
·       -  1 pebrot vermell
·        - Un pols de varietat de pebres molts
·         -Un raig d'oli de oliva verge

Elaboració:

Primer de tot posem a remullar una estona el bacallà mentres que preparem les mongetes seques ben escorregudes
Per escalibar el pebrot, o podem fer al caliu (recomanat), o al forn , i un cop escalivat en traiem la pell i les llavors i el tallem a trossos, seguidament el deixem refredar.
Per començar a muntar el plat, posem “un llit” de mongetes seques,
seguidament hi afegim per sobre el bacallàt tallat a trossos. Desprès s’afegeix el pebrot escalivat a trossets per sobre.
I per acabar amanim amb un bon raig de oli de oliva vegre i un pols de varietat de pebres molts per sobre i a gaudir del nostre plat!
Bon profit!

Cristina---Tomatitos








Bacallà al forn

Racions: 2
Dificultat: Fàcil-mitja
Temps de cocció: 30 min.
Ingredients:
  • 2 talls grans de bacallà dessalat
  • 1/2 pebrot roig
  • 1/2 pebrot verd
  • 2 patates
  • 2 tomàquets
  • 2 alls tendres
  • Vi blanc
  • Farina
  • Sal, oli i pebre


Elaboració:
Posa oli en una paella i mentres es calenta, pela i talla a rodanxes fines les patates. Posa-les a la paella uns minuts, sense acabar-les de fregir del tot. Les retires i les poses damunt de paper absorbent.
Talla a tires gruixudes els pebrot i fes el mateix que amb les patates. 
En una altra paella, posa una mica d'oli, enfarina el bacallà i el fregeixes una mica, fins que agafi color de les dues bandes.
En una safata per anar al forn fes un llit amb les patates, al damunt posa els tomàquets ratllats, corregeix de sal i posa una mica de pebre. Posa el bacallà i coloca al damunt les tires de pebrot.
Talla a rodanxes els dos alls tendres i els reparteixes per la safata.
Tira una cullerada de vi blanc i posa al forn a 180º entre 10 i 15 minuts, dependrà del gruix del bacallà.
Quin plat! els pebrot, les patates, el bacallà... apunteu per a comprar.

Laia---Tomatitos







“Migas extremeñas”


Nº de persones per a les quals es el plat: 4 persones
Dificultat: baixa
Temps de preparació i cocció: 50 minuts

Ingredients:

·        500 grams de pa (preferentment del dia anterior)

·        50 grams de cansalada

·        50 grams de xoriço

·        1 pebrot vermell

·        Oli d'Oliva

·        1 cap d'alls

·        Sal


Elaboració:

En una font àmplia, col·loqueu les llesques de pa tallades anteriorment, una mica de sal i un raig d'aigua per remullar el pa per igual.


Tapeu amb un drap la font perquè s'amari bé i deixeu reposar. D'altra banda, talleu el xoriço i la cansalada a trossos molt fins i sofregiu-ho en una paella amb un raig d'oli d'oliva, fins a obtenir un color daurat. Quan estiguin cuinats, traieu, Escorreu i reserveu el xoriço i la cansalada.

Utilitzeu la paella on es sofregí el xoriço i la cansalada, per daurar els alls, que han d'estar sencers i el pebrot vermell. A continuació, incorporeu el pa, barrejant-ho tot bé fins que el pa obtingui un color vermell.

Incorporeu a la paella el xoriço i la cansalada reservats anteriorment, quan el pa estigui esmicolat i solt, barregeu tot bé. Comproveu el punt de sal i quan estiguin cuinades, deixeu a la paella a reposar.

Serviu calent.











Sandra T.---Tomatitos







Fabada asturiana

Estació: tardor/ hivern   
Dificultat: Fàcil
Racions: 10

Ingredients:

1kg de “fabes” asturianes
500 g de cansalada 
5 xoriços asturians
3 “morcillas” asturianes
300 g de pernil en un tall
2 cebes
2 grans d´all
1 patata
2 fulles de llorer
Aigua mineral

Elaboració

Un o dos dies abans posem la cansalada amb sal gruixuda per totes bandes i la reservem a la nevera.


El dia abans triem, rentem i posem les fabes en remull en aigua mineral; amb el llegum no empreu mai aigua de l´aixeta. Hauràn de estar en remull un mínim de 12 hores, si són més millor.
Esbandiu la cansalada sota l´aixeta i poseu-la al fons d´una olla gran. Poseu també els xoriços, les fabes remullades i escorregudes, les dues cebes pelades, senceres, i el llorer.
Cobriu amb aigua mineral un dit per damunt del nivell de les mongetes i poseu l´olla al foc.
En quan comenci l´ebullició, afluixeu al mínim i aneu desescumant les impureses i part del greix de la superficie.
Les haureu d´"espantar" amb aigua freda com a mínim tres vegades, vigilant que sempre estiguin ben cobertes de suc per evitar que es pelin. Recordeu tindre el foc al mínim.
Al cap d´una hora i mitja de cocció, afegiu la patata pelada sencera, les “morcillas” i els alls que previament haureu picat al morter; els podeu diluïr en una mica d´aigua per escampar-los millor.
Deixeu coure el conjunt una hora i mitja més. Rectifiqueu de sal. Apagueu el foc i deixeu reposar com a mínim mitja hora abans de servir.

Espero que en gaudiu, d'aquest plat propi d' Asturies.
Laia--------Tomatitos







                                        Ales de pollastre amb xarop d'auró 


Dificultat: Fàcil
Temps de preparació: 35 min.
Persones: 4
País d'origen: Canada


Ingredients:
·1 kg de ales de pollastre
·Salsa
·125 ml de xarop d'auró
·50 ml de salsa de xile
·1 ceba pequeña trossejada
·30 ml de vinagre de manzana
·15 ml de mostassa preparada
·5 ml de salsa Worcestershire

Preparació:

Salsa:

Barrejar el xarop d'auró, la salsa de xile, la ceba, el vinagre, la mostassa i la salsa Worcestershire en un bol poc profund.

Pollastre:

Estendre les ales del pollastre a la mescla i posar-les a marinar.
Cobrir i guardar al menys quatre hores al frigorífic.
Donar la volta a les ales de pollastre de tant en tant.
Rostir-les al forn o a la graella, mullant-les de tant en quant amb la salsa i deixar-les fins que estiguin ben cuites.
Aquesta recepta també es pot fer amb les potes del pollastre.

Tal i com he indicat a dalt aquesta es una recepta típica de Canada, els recomanaria tastar-la, encara que sol sigui un cop per poder gaudir-ne'n, ja que es un plat ben deliciós.

Laia---TOMATITOS







Vieires gratinades

Nº de persones per a les quals es el plat: 4
Dificultat: Mitjà
Temps de preparació i cocció35 minuts

Ingredients:
1.       Dues vieires amb petxina
2.      50g de pernil en daus
3.      50 g de xampinyons
4.      ½ ceba
5.      1 ou
6.      Salsa de tomàquet
7.      Suquet de peix
8.      Pa ratllat
9.      ½ vas de vi blanc
10.  Sal, oli d’oliva i mantega

Elaboració:
-Netegeu les vieires i les petxines.
-Trossegeu-les en daus i reserveu-les.
-Netegeu i talleu els xampinyons en làmines i la ceba.
-Coeu el ou.
-Calenteu la paella amb oli i “pocheu”  la ceba, quan  quasi bé estigui llest afegiu els xampinyons i el pernil.
-Afegiu les vieires i barregeu a foc lent fins que s’estovin, afegiu el tomàquet, un vas de suquet de peix, el vi blanc i deixeu reduir fins que la salsa quedi una mica espessa.
-Piqueu l’ou dur i fiqueu-lo.
-Ompliu la petxina de la barreja i escampeu per sobre pa ratllat.
-Calenteu el forn a 160º i fonegeu de 3-5 minuts.

 També es pot utilitzar formatge per a gratinar, però això ja depèn de tu!

Sandra.T---Tomatitos







Cigrons amb Bacallà i Espinacs (per a 4 persones):

Ingredients:
-1 got i mig de cigrons secs (uns 300 grams)
-300 grams de bacallà dessalat
-300 grams d'espinacs frescos
-2 tomàquets grans (uns 500 grams)
-2 cebes mitjanes (uns 250 grams cadascuna)
-1 pastanaga mitjana
-1 cap d'all més 2 dents d'all
-6 cullerades d'oli d'oliva (uns 60 ml)
-1 cullerada petita de pebre vermell dolç
-1/3 d'una cullerada petita de comí mòlt
-3 claus d' olor (espècia)
-2 fulles de llorer
-Sal
-Aigua

Preparació:
-El primer és posar els cigrons en remull la nit abans (han d'estar entre 10-12 hores en remull) perquè es posin grossos i una mica més tous.
 Tingues en compte que els cigrons doblen aproximadament el seu pes després d'aquest remull , així que si en comptes de cigrons secs comences les recepta amb cigrons remullats necessitaràs el doble de la quantitat.
-Quan estiguin els cigrons remullats podem començar la recepta.
- Escorre els cigrons i posa'ls en una olla amb un litre d'aigua ( 4 gots).
- Pela la ceba i fica els claus d'olor.
- Pela la pastanaga i treu-li la pell externa al cap i dents d'all.
- Posa a l'olla juntament amb els cigrons la ceba amb els claus , la pastanaga , 1 fulla de llorer i el cap d'all. Posa a foc mitjà -alt .
-Mentre es van coent els cigrons anem a preparar el sofregit del nostre potatge. Pela l'altra ceba i pica-la ben fina . Pela els 2 dents d'all i pica'ls finament .
 -Agafa una ella gran i posa l'oli a escalfar a foc mitjà. Afegeix a la paella 1 fulla de llorer i la ceba . Quan la ceba estigui transparent afegeix l'all .
-Mentre es s’ofregeixen all i ceba hem de pelar els tomàquets i treure'ls les llavors . Després piquem els tomàquets molt finament . Quan all i ceba estiguin llestos afegirem el pebre vermell i el tomàquet a la paella i s’ofregirem durant uns 10-15 minuts fins que el tomàquet perdi el gust a cru .
-A continuació afegeix els espinacs a la paella. Saltar durant un parell de minuts i reserva tot .
-Ara toca esperar que els cigrons estiguin tendres . Vigila que no es quedin sense aigua . Els cigrons han d'estar sempre coberts per una mica d'aigua dos dits) . Quan els cigrons estiguin tendres retira les verdures  ceba , pastanaga i cap d'all) s'escorre l'aigua en un atuell (cal reservar l'aigua per si ens cal més endavant).
- Afegeix als cigrons el sofregit que hem preparat (ceba , all , tomàquet i espinacs) . Remou bé i si queda molt espès afegeix una mica de l'aigua de les cocció dels cigrons que tens reservada .
-Posa al foc i afegeix el comí i el bacallà dessalat esqueixat o tallat en trossos de la mida que més t'agradi . Barreja amb compte perquè no s'ensorri el bacallà . Deixa al foc uns minuts fins que el bacallà estigui cuinat (es cuina molt aviat) .

-És el moment de provar de sal , tingues en compte que el bacallà aporta una bona quantitat. Si cal s'ajusta afegint una mica més de sal.




Estefania---tomatitos






Bunyols Colombians
Hola! Sóc l’Estefania, avui us ensenyaré un menjar típic del meu país, Colombia.
Cada any per nadal es present a taula. Tots els anys els prepara la mare, però aquesta vegada he decidit fer-los jo, ja que m’agrada molt cuinar.

Ingredients:
-400g de barreja “Bunyols El Dorado” (es pot comprar en alguns supermercats o botigues sud-americanes)
-3 tasses de formatge fresc mòlt. Preferentment tipus Villalón, Angulo, Burgos amb sal.
-1 ou
-oli
-Aigua i/o llet segons sigui necessari*
*La quantitat del líquid dependrà de la humitat de formatge.

*La barreja de “Bunyols el Dorado”es un tipus de farina especialitzada per als bunyols.

Preparació:
-Barreja el contingut del paquet (400g) amb les 3 tasses de formatge.
-Afegeix 1 ou.
-A poc a poc afegiu aigua i/o llet fins a formar una bola de massa suau.
-A l’olla o paella, posi a escalfar suficient oli per a que els bunyols baixi a la superfície de l’olla i puguin pujar cap a munt.
L’oli ha d’estar mig-alt fins que estigui a la temperatura adequada de 145 C.
-Un cop l’oli estigui calent, armi els bunyols fent una bola de massa d’uns 4cm de diàmetre.
-Afegeix un a un sobre l’oli, deixa suficient espai per a que creixin i girin.
-Quan estiguin daurats (10 a 12 minuts apróx.)
-Treu-los i posa’ls sobre el plat amb el paper absorbent.
A mi m’agrada menjar-me’ls per esmorzar amb una tassa de xocolata calenta o cafè.

Consell a l’hora de fregir

Afegeix una boleta de massa a l’oli, aquesta ha de baixar al fons i quedar-se allí de 10-15 segons i després pujar. Si la boleta puja abans dels 10 segons, l’oli està massa calent, si no puja desprès dels 15 segons, l’oli està encara fred.

És important que l’oli estigui a la temperatura adequada, perquè sinó és poden trencar.


Estefania---Tomatitos







Pasta fresca amb salsa de xampinyons

Nº de persones per a les quals es el plat4
Dificultat: Mitjana- alta
Temps de preparació i cocció: 1 hora+ mitja de repòs.
Ingredients:
·        Per a la pasta:
4 ous mitjanns
400g de farina fluixa
·        Per a la salsa:
-  Nata líquida (250ml)
Una safata de xampinyons sencers
 - Llet sencera
 -Sal i pebre
 -Mantega

Elaboració:
·        Elaboració de la pasta

Poseu la farina en forma de volcà, aboqueu els ous en el centre i amb l’ajut d’una forquilla remeneu des del centre fins a les vores del volcà fins que obtingueu una massa que pugueu treballar amb les mans.

Emboliqueu la massa amb paper de film després d’haver-la treballat bé amb les mans i que quedi fina.

Deixar reposar mitja hora al congelador.

Enfarineu la superfície de treball i torneu a treballar la massa abans d’estirar-la.

Estireu la massa amb la màquina fins que estigui llesta per ser tallada.

Amb l’accessori de tallarines feu les tires de pasta i coeu-les 5 minuts.

·        Elaboració de la salsa
Netegeu i lamineu els xampinyons, reserveu la meitat, i feu l’altra en una paella amb oli, fiqueu sal i pebre (poc).

Batiu els xampinyons juntament amb la nata i un rajolí de llet.

Saltegeu els xampinyons que prèviament reservàrem, en la mateixa paella, fiqueu sal i pebre(poc).

Afegir la barreja dels xampinyons i la nata. Deixeu a foc mitjà una estona, fins que adquireixi l’espessor desitjada tenint en compte que es una salsa mig liquida.

Els xampinyons que hem afegit sense batre són per donar més sabor al plat.



Aquest plat és especial per a mi ja que el vaig fer sense seguir cap recepta, i especialment a la meva germana li va agradar molt, des d’aquell dia aquesta recepta es un tresor!

Sandra.T---Tomatitos








Mandonguilles casolanes

Nº de persones per a les quals es el plat4
DificultatBaixa
Temps de preparació i cocció¾ d’hora

Ingredients:
1.      ¾ de kg de carn picada de porc i vaca
2.      2 dents d’all
3.      Pa ratllat
4.      ½ ceba
5.      Julivert
6.      2 ous

Elaboració:
Fiqueu la carn en un recipient, ratllar la ceba i ficar-la en un recipient, ficar també tres cullerades de pa ratllat, els ous, el julivert, els alls picats i una culleradeta de sal.
Barregeu bé amb una cullera i una forquilla fins que tot quedi integrat.
Formeu boletes amb les mans, no molt grans. Arrebosseu-les i fregiu-les en una paella amb un dit d’oli.

Les seves mandonguilles quedaran den cruixents!


Per aquells que busquen la perfecció i volen fer unes mandonguilles totes igualetes unconsell curiós és agafar un envàs d’ous buit (de plàstic) ficar una mica de pa ratllat i amb una cullera, fiqueu porcions de la carn picada macerada, tanqueu la tapa i agiteu lleument. D'aquesta manera, les mandonguilles queden ben rodonetes, i arrebossades per tot arreu!

Sandra---Tomatitos







ARRÒS CAMPESTRE

                                     
Ingredients:  (per 4 persones)

·300 gr. d’arròs
·1 enciam (petit)
·100 gr. bolets
·1 ceba
·1 l. i mig de brou
·50gr de formatge ratllat
·4 cullerades d’oli
·sal
·pebre

Estris:

·Taula de trinxar
·Ganivet
·Paella gran
·Cullera

Elaboració:

Escalfa l’oli en una paella gran.
A la mateixa paella ofega la ceba tallada fina, després afegeix l’enciam trossejat petit; quan acabi de coure afegeix els bolets i deixa’ls coure un parell de minuts.
Quan tot estigui ben sofregit, afegeix l’arròs. De seguit, poseu el brou ben calent i deixa’l coure de 15 a 20 minuts. Posa-li sal i pebre al gust. Treu-lo del foc i posa-hi el formatge ratllat. Ha de reposar uns 5 minuts i llavors estarà llest per servir.

Consell

Si l’arròs xucla tot el brou i encara no està a punt s’hi pot afegir una mica més, però que aquest estigui bullint en el moment de ficar-lo.
Disitjo que en gaudiu.


  
Laia---Tomatitos







Rodó de vedella


Ingredients:
·         2 pastanagues
·         1 fulla d’api
·         Ametlles
·         Conyac
·         Brou de carn
·         Picada d’all i julivert
·         Ceba gran
·         Rodó de vedella

Passos a seguir:
-Primerament s’agafen les dues pastanagues, la ceba i l’api, es pelen, es trocejen i seguidament es renten.
-Desprès es fiquen a sofregir juntament amb el rodó de vedella i s'afegeix una mica de sal, conyac, la picada d'all i julivert i finalment les ametlles. Deixem que s'evapori el conyac durant uns minuts i es guarda  a la nevera durant 24h.
-Al dia següent s’agafa tot lo fet el dia anterior i separem la carn del sofregit.
-A lo que serà la salsa se li afegeix brou de carn i es passa per la batedora. I el rodó de vedella es talla en làmines i es fica en una cassola per afegir-li la salsa que em fet. 
-Ho deixem reposar durant 10 minuts a foc mitjà i finalment ja es pot servir a la taula!!
Consell: Si veieu que la salsa queda molt espesa podeu afegir una mica mes de brou de carn quan esta a la cassola.


Cristina---Tomatitos








Gaspatxo andaluç

-Ingredients:
·         -1KG de tomàquets madurs
·         -1 pebrot verd
·        - 1 cogombre
·       -  1 tros de ceba
·        - 1 dent d’all
·         -Oli
·         -Vinagre
·         -Sal
·         -Aigua (en cas en que quedés molt espés)

-Passos a seguir:
-Primerament es renten els tomàquets, pebrots i cogombre.
- Es pelen i trossegen i seguidament es fiquen al pot de la batedora.
-El següent pas serà pelar l’all, tallar-lo per la meitat i ficar-lo amb les altres verdures.
-Agafa la ceba (pelada) i talla-la en quatre trossos. Fica-la al pot de la batedora i, ara que ja estan totes les verdures juntes, ja pots començar a batre.
-Comença a afegir l’oli, el vinagre i la sal i bat fins que quedi al teu gust.
-Finalment, en cas que quedés massa espès convindria afegir una mica d’aigua (sempre al gust del consumidor) i acte seguit deixar reposar almenys 2h a la nevera.

Espero que us agradi aquest refrescant entrant!!
Cristina---Tomatitos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada