dissabte, 8 de febrer del 2014

Bunyols colombians

Bunyols Colombians
Hola! Sóc l’Estefania, avui us ensenyaré un menjar típic del meu país, Colombia.
Cada any per nadal es present a taula. Tots els anys els prepara la mare, però aquesta vegada he decidit fer-los jo, ja que m’agrada molt cuinar.

Ingredients:
-400g de barreja “Bunyols El Dorado” (es pot comprar en alguns supermercats o botigues sud-americanes)
-3 tasses de formatge fresc mòlt. Preferentment tipus Villalón, Angulo, Burgos amb sal.
-1 ou
-oli
-Aigua i/o llet segons sigui necessari*
*La quantitat del líquid dependrà de la humitat de formatge.

*La barreja de “Bunyols el Dorado”es un tipus de farina especialitzada per als bunyols.

Preparació:
-Barreja el contingut del paquet (400g) amb les 3 tasses de formatge.
-Afegeix 1 ou.
-A poc a poc afegiu aigua i/o llet fins a formar una bola de massa suau.
-A l’olla o paella, posi a escalfar suficient oli per a que els bunyols baixi a la superfície de l’olla i puguin pujar cap a munt.
L’oli ha d’estar mig-alt fins que estigui a la temperatura adequada de 145 C.
-Un cop l’oli estigui calent, armi els bunyols fent una bola de massa d’uns 4cm de diàmetre.
-Afegeix un a un sobre l’oli, deixa suficient espai per a que creixin i girin.
-Quan estiguin daurats (10 a 12 minuts apróx.)
-Treu-los i posa’ls sobre el plat amb el paper absorbent.
A mi m’agrada menjar-me’ls per esmorzar amb una tassa de xocolata calenta o cafè.

Consell a l’hora de fregir

Afegeix una boleta de massa a l’oli, aquesta ha de baixar al fons i quedar-se allí de 10-15 segons i després pujar. Si la boleta puja abans dels 10 segons, l’oli està massa calent, si no puja desprès dels 15 segons, l’oli està encara fred.

És important que l’oli estigui a la temperatura adequada, perquè sinó és poden trencar.



Estefania---Tomatitos





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada