Bunyols Colombians
Hola! Sóc l’Estefania, avui us ensenyaré un menjar típic del meu país,
Colombia.
Cada any per nadal es present a taula. Tots els anys els prepara la mare,
però aquesta vegada he decidit fer-los jo, ja que m’agrada molt cuinar.
Ingredients:
-400g de barreja “Bunyols El Dorado” (es pot comprar en alguns supermercats
o botigues sud-americanes)
-3 tasses de formatge fresc mòlt. Preferentment tipus Villalón, Angulo,
Burgos amb sal.
-1 ou
-oli
-Aigua i/o llet segons sigui necessari*
*La quantitat del líquid dependrà de la humitat de formatge.
*La barreja de “Bunyols el Dorado”es un tipus de farina especialitzada per
als bunyols.
Preparació:
-Barreja el
contingut del paquet (400g) amb les 3 tasses de formatge.
-Afegeix 1 ou.
-A poc a poc
afegiu aigua i/o llet fins a formar una bola de massa suau.
-A l’olla o
paella, posi a escalfar suficient oli per a que els bunyols baixi a la
superfície de l’olla i puguin pujar cap a munt.
L’oli ha d’estar
mig-alt fins que estigui a la temperatura adequada de 145 C.
-Un cop l’oli
estigui calent, armi els bunyols fent una bola de massa d’uns 4cm de diàmetre.
-Afegeix un a un
sobre l’oli, deixa suficient espai per a que creixin i girin.
-Quan estiguin
daurats (10 a 12 minuts apróx.)
-Treu-los i posa’ls sobre el plat amb el paper
absorbent.
A mi m’agrada menjar-me’ls per esmorzar amb una tassa de xocolata calenta o
cafè.
Consell a l’hora
de fregir
Afegeix una boleta de massa a l’oli, aquesta ha de baixar al fons i
quedar-se allí de 10-15 segons i després pujar. Si la boleta puja abans dels 10
segons, l’oli està massa calent, si no puja desprès dels 15 segons, l’oli està
encara fred.
És important que l’oli estigui a la temperatura adequada, perquè sinó és
poden trencar.
Estefania---Tomatitos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada