Pasta
fresca amb salsa de xampinyons
Nº de persones per a les quals es el plat: 4
Dificultat: Mitjana- alta
Temps de preparació i cocció: 1 hora+ mitja
de repòs.
Ingredients:
·
Per a la pasta:
- 4 ous mitjanns
- 400g de farina
fluixa
·
Per a la salsa:
- Nata líquida
(250ml)
- Una safata de
xampinyons sencers
- Llet sencera
-Sal i pebre
-Mantega
Elaboració:
·
Elaboració de la
pasta
Poseu la farina en forma de volcà, aboqueu els ous en el
centre i amb l’ajut d’una forquilla remeneu des del centre fins a les vores del
volcà fins que obtingueu una massa que pugueu treballar amb les mans.
Emboliqueu la massa amb paper de film després d’haver-la
treballat bé amb les mans i que quedi fina.
Deixar reposar mitja hora al congelador.
Enfarineu la superfície de treball i torneu a treballar
la massa abans d’estirar-la.
Estireu la massa amb la màquina fins que estigui llesta
per ser tallada.
Amb l’accessori de tallarines feu les tires de pasta i
coeu-les 5 minuts.
·
Elaboració de la salsa
Netegeu i lamineu els xampinyons, reserveu la meitat, i
feu l’altra en una paella amb oli, fiqueu sal i pebre (poc).
Batiu els xampinyons juntament amb la nata i un rajolí de
llet.
Saltegeu els xampinyons que prèviament reservàrem, en la
mateixa paella, fiqueu sal i pebre(poc).
Afegir la barreja dels xampinyons i la nata. Deixeu a foc
mitjà una estona, fins que adquireixi l’espessor desitjada tenint en compte que
es una salsa mig liquida.
Els xampinyons que hem afegit sense batre són per donar
més sabor al plat.
Aquest plat és especial per a mi ja que el vaig fer sense
seguir cap recepta, i especialment a la meva germana li va agradar molt, des
d’aquell dia aquesta recepta es un tresor!
Sandra.T---Tomatitos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada