dissabte, 8 de febrer del 2014

Pasta fresca amb salsa de xampinyons

Pasta fresca amb salsa de xampinyons

Nº de persones per a les quals es el plat: 4
Dificultat: Mitjana- alta
Temps de preparació i cocció: 1 hora+ mitja de repòs.
Ingredients:
·        Per a la pasta:
4 ous mitjanns
400g de farina fluixa
·        Per a la salsa:
-  Nata líquida (250ml)
Una safata de xampinyons sencers
 - Llet sencera
 -Sal i pebre
 -Mantega

Elaboració:
·        Elaboració de la pasta

Poseu la farina en forma de volcà, aboqueu els ous en el centre i amb l’ajut d’una forquilla remeneu des del centre fins a les vores del volcà fins que obtingueu una massa que pugueu treballar amb les mans.

Emboliqueu la massa amb paper de film després d’haver-la treballat bé amb les mans i que quedi fina.

Deixar reposar mitja hora al congelador.

Enfarineu la superfície de treball i torneu a treballar la massa abans d’estirar-la.

Estireu la massa amb la màquina fins que estigui llesta per ser tallada.

Amb l’accessori de tallarines feu les tires de pasta i coeu-les 5 minuts.

·        Elaboració de la salsa
Netegeu i lamineu els xampinyons, reserveu la meitat, i feu l’altra en una paella amb oli, fiqueu sal i pebre (poc).

Batiu els xampinyons juntament amb la nata i un rajolí de llet.

Saltegeu els xampinyons que prèviament reservàrem, en la mateixa paella, fiqueu sal i pebre(poc).

Afegir la barreja dels xampinyons i la nata. Deixeu a foc mitjà una estona, fins que adquireixi l’espessor desitjada tenint en compte que es una salsa mig liquida.

Els xampinyons que hem afegit sense batre són per donar més sabor al plat.



Aquest plat és especial per a mi ja que el vaig fer sense seguir cap recepta, i especialment a la meva germana li va agradar molt, des d’aquell dia aquesta recepta es un tresor!


Sandra.T---Tomatitos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada