Hola, som els
petits cuiners, o “Little chefs”, i el nostre grup està format per la Paula
Muñoz, la Maria Marco, en Lluc Solanes, en Jordan Mayavangua, la Laura Castillo
i l’Albina Vyalenko.
A continuació us deixarem les
nostres super receptes, fàcils de preparar i molt bones.
ESPEREM QUE US
AGRADIN!
LES PRIMERES RECEPTES QUE HEM FET:
GASPATXO
Temps de preparació:
no
molt més de mitja hora.
Dificultat: fàcil.
Persones: per a 3
persones.
Ingredients
- 4 tomàquets madurs
- 1 cogombre
- 1/4 de pebrot verd
- Un tros de ceba
- Una punta d’all
- Sal
- Oli
- Vinagre
- Aigua
- Una mica de pa
Elaboració
1.Pelem els tomàquets i els
fiquem dins d’un bol tallant-los a bocins. Fem el mateix amb el cogombre, el
pebrot, la ceba i l’all ficant-los també al bol.
2.A continuació, torrem el pa i
l’afegim depenent si el volem més espès o més clar.
3.Finalment, fiquem sal, oli i
vinagre al gust i ho batem tot amb la tourmix fins obtenir el resultat final.
4.Es pot ficar a la nevera durant
una hora per a menjar-lo fred.
Paula~LittleChefs
LASANYA DE TONYINA I
ALBERGÍNIA
Temps de preparació: 45 min.
Dificultat: fàcil.
Persones: per a 4 persones.
Ingredients
- 12
làmines de lasanya
- 8
llaunes de tonyina a l’oli
- 2
albergínies
- 2
cebes
- 2
tasses de tomàquet triturat
- 2
tasses de formatge rallat
- Oli
- Sal
i pebre
Elaboració
1.Per
començar, rentem les albergínies, les tallem en daus molt petits i les saltegem
amb oli a una paella. Quan estiguin tendres, les retirem.
2.A
continuació, incorporem la ceba prèviament picada i coïem a foc suau durant 5
minuts.
3.Afegim
la tonyina escorreguda i coïem durant 4 minuts més. Després tirem el tomàquet triturat i ho deixem 5 minuts
més al foc.
4.Tot
seguit fem bullir les làmines de lasanya i ho deixem escórrer en un drap.
5.Després
montem les lasanyes directament al plat. Colquem una capa de pasta al fons i
distribuim la meitat de l’albergínia. Llavors,
posem una capa de pasta i a sobre, hi posem el tomàquet i la tonyina.
6.Per
acabar, posem una altra capa de lasanya i espolvoregem una mica de formatge.
Recomanació
Calentem
una mica abans de servir, preferiblement al forn.
Maria~LittleChefs
AMANIDA DE TARDOR DE CARABASSA
Temps de preparació: 50 minuts.
Dificultat: fàcil.
Persones: aproximadament
per a unes 3 o 4 persones.
Ingredients
- 100 grams de remolatxa cuita
- 800 grams de carabassa
- 2 cullerades de v d’oliva
- 100
grams de mesclum
- 100
grams de nous
- 200 grams de formatge feta
- Sal al gust
Elaboració
1.En primer lloc placentem el
forn a 200 graus. Després tallem la
carbassa en petits trossos del mateix tamany.
2. Fiquem dins d’un dipòsit
ressistent al forn i afegim dues cullerades d’oli i li fiquem sal. El posem al
forn durant 45 minuts i mentrestant piquem les remolatxes en daus com el
formatge fet.
3.A l’hora de preparar el plat li
fiquem un lit de mesclum amb nous, el formatge, la remolatxa picada y per últim
els daus de carbassa.
Lluc~LittleChefs
HOT DOG
Temps de preparació: 30 minuts.
Dificultat: fàcil.
Persones: la recepta es per una persona pero pot ser per a moltes
més.
Ingredients
- 1
pa de hot dog
- 1
Salxixa
- 1
pebrot tallat a rodalles
- Bacon
tallat a rodalles
Elaboració
1.Fiquem
una olla a bullir amb oli, quan ja veguem que bulli fiquem la salxixa.
2.Quan
ja estigui feta, la fiquem dintre del pa de Hot Dog.
3.
Després fiquem el pebrot i deixem que es faci a foc lent.
4.Quan
ja estigui fet el fiquem al damunt de la salxixa, després fiquem el bacon, i deixem
que es faci, quant ja estigui doradet, el fiquem pel pa de Hot Dog i ja el
podem menjar.
Jordan~LittleChefs
BORSCHT (SOPA UCRAINESA DE REMOLATXA)
Temps de preparació:
una
hora i mitja aproximadament.
Dificultat: no és
difícil però necessita el seu temps de preparació.
Persones: és per a unes 5 persones, tot i que pot
sobrar una mica, això no importa, ja que és posa a la nevera i és pot menjar al
dia següent.
Ingredients
- 2l
d’aigua
- 1 remolatxa cuita
- 150gr de col
- 1 patata gran
- 1 pastanaga mitjana
- 2 fulles de llorer
- 2 pastilles de brou de
pollastre
- Oli
- Sal (segons el gust)
- Espècies (pebre vermell dolç
mòlt, pebre negre mòlt, anet i julivert sec, all, etc.)
Elaboració
1.Poseu a bullir l’aigua,
mentrestant renteu, peleu i talleu a daus la patata. Afegiu-la a l’aigua
bullint. També afegiu-hi les pastilles de brou i les fulles de llorer. Poseu-ho
a foc mitjà.
2.Talleu la col en juliana fina i
afegiu-la també a la cassola (uns deu minuts després de la patata). Deixeu-ho
uns deu minuts a foc mitjà. Ratlleu la remolatxa i afegiu-la a la sopa,
remeneu-ho bé. Afegiu totes les espècies en quantitats petites.
3.Mentrestant ratlleu la
pastanaga, piqueu la ceba i fregiu-la una mica amb oli. Poseu-ho a la cassola.
Deixeu coure la sopa uns deu minuts a foc lent.
4.Per acabar augmenteu el foc,
doneu un últim bull i apagueu el foc del tot.
Albina~LittleChefs
LES RECEPTES MÉS ESPECIALS PER A NOSALTRES SÓN:
CREPS DE XOCOLATA
Temps de preparació: amb menys de mitja hora acabem,
però també depèn de si surt la massa a la primera o no.
Dificultat: mol més
que fàcil.
Persones: per a les
persones que vulguem però la recepta és per dues o tres creps, tot i que també
depèn de la mida de la paella (la mida de la crep).
Ingredients
- 200g de farina
- Un ou
- 50g de mantega
- Sal
- Sucre
- Un got petit de llet
- Xocolata, aquí ho fem amb
Nutella
Elaboració
1.Fiquem en un bol la farina i
l’ou i ho barregem una mica.
2.Afegim la mantega fosa
remenant la barreja amb el sucre i la
sal.
3.Al final fiquem la llet fins
obtenir una massa homogènia, no molt líquida, batint-lo amb la batidora.
4.Ho deixem reposar un quart
d’hora a la nevera.
5.Derretim la mantega a la paella
i tirem la massa amb una forma rodona i quan les vores agafin un color daurat,
la girem i quan estigui cuita del tot la trèiem i la fiquem en un plat.
6.Per últim, estenem la xocolata
(Nutella) per la base al gust, i ja esta llest per a servir!
Paula~LittleChefs
CASSOLA DE TROS
Temps de preparació: 2 hores.
Dificultat: difícil.
Persones: 10 persones.
Ingredients
- 0,5 kg de llonganissa
- 0,5 kg de pitillo sec
- 1 kg de costella de porc
trossejada
- 1 kg de cebes
- 2,5 kg de patates
- 1,2 kg de cargols(crus)
- 1,7 kg d’espinacs
- 1 cabessa d’alls
- 0,5 kg de botifarra negra
- 1l de vi blanc
- 2 pebrots verds
- 1 albergínia
- 1l d’oli.
- Sal i pebre negre
- 1 bitxo
Elaboració
1.En primer lloc, piquem bé
la ceba, els alls, el pebrot i l’albergínia. Posem oli a una cassola i quan
estigui calent fem un sofregit. Afegim el bitxo.
2. Després, quan estigui
començant a rossegar la ceba, afegim la llonganissa i la cansalada tendra
prèviament salpebrats i després el pitillo.
3. Tot seguit, afegim els
cargols nets i crus. Els deixem coure bé i hi
posem les patates, deixant que es fregeixin amb la resta de coses. Llavors, afegim vi i una mica d’aigua si convé.
Rectifiquem de sal i pebre. A continuación deixem que tot faci xup-xup tot
plegat.
4. Per últim, posem els espinacs,
enfonsant-los perquè es coguin.
5. Just abans de treure la
cassola del foc, i amb els espinacs cuits, posemla btifarra negre feta a daus,
de manera que no es cogui.
6. Treure el foc i deixar
reposar una mica.
Maria~LittleChefs
XIPIRONS
Temps de preparació: 30 minuts aproximadament.
Dificultat: normal.
Persones: 4 persones.
Ingredients
- ½ de kilo de xipirons
- 1 branca de julibert
- 2 alls
- ½ litre d’aigua
- 3 culletades soperes d’oli
- 1ª copa de coñac
- Sal (al gust)
- Pebre (al gust)
- 2 cullerades soperes de farina
Elaboració
1.Piquem els dos alls i fique els
xipirons a la casola (préviament netejats a la peixateria).
2.Prenem el foc fins que l’aigua
dels xipirons s’evapori.
3.Aboquem les tres cullerades
d’oli. Remenem els peixets un minut i introduïm les dues cullerades de farina i
seguiu removent. A continuació, piquem la branca de julibert i fiquem els alls,
el julibert, el pebre i el conyac i barrejem-ho tot. Si s’escau afegim-hi més
aigua.
Recomanació
S’aconsella que utilizem el
mateix recipient per servir-ho a la taula, heu de preocurar servir proupa per
acompañar-ho.
Lluc~LittleChefs
ESPAGUETIS A LA CARBONARA
Temps de preparació: 40 minuts.
Dificultat: fàcil.
Persones: per a 2 persones.
Ingredients
- 200 Grams d’espaguetis
- 4 Talls gruixuts de cansalada
- 2
Ous
- 6
Cullerades de nata
- 2
Cullerades d’oli d’oliva
- Sal
- Pebre
mòlt
Elaboració
1.Posem
abundat aigua a coure en una cassola gran. Quan comenci a bullir, hi posem una cullerada
de sal. Afegeim els espaguetis. A mesura que es vagin estovant, els presionem
amb una cullera de fusta perquè quedin ben coberts d’aigua.
2.Per
fer la salsa de bacon hem que ficar una olla amb oli i deixar-la bullir, després fiquem baicon
tallat a trossos petitets, deixem que es fiquin
doradets i després fiquem salsa de nata per damunt del bacon i o removem
durant trenta segons.
Jordan~LittleChefs
PELMENI O RAVIOLIS DE CARN
Temps de preparació:
2
hores aproximadament.
Dificultat: fàcil.
Persones: per a unes 4 o 5 persones.
Ingredients
Per a la massa:
- 2,5 gots de farina
- 0’5 gots d’aigua
- Sal al gust
- Optatiu: un ou
Per al farciment:
- 400 grams de carn de boví
(picada)
- 400 grams de carn de xai
(picada)
- 200 grams de carn de porc
(picada)
- 2 cullerades de grans de farina
- Julivert, pebre, ceba, sal, all
(per donar gust a la carn)
Elaboració:
1.Prepareu la massa i esteneu-la
amb un corró fins a que obtingueu una capa fina de tres o quatre mil·límetres.
2.Ratlleu cercles de 5-6
centímetres de diàmetre utilitzant un got capgirat (és preferible que el got
sigui de vidre, perquè si utilitzeu un got de plàstic, la massa no es trencarà).
3.Ara toca preparar la carn, en
un bol, poseu els tres tipus de carn picada.
4.A la carn li podeu afegir tots
els ingredients que us semblin convenients, com la sal, el pebre, el julivert,
el all, la ceba, etc…
5.Ho removeu tot bé, fins a
deixar una massa de carn.
6.Recupereu els cercles i
comenceu a fer boles de carn que posareu al centre dels cercles i unireu
(pressionant amb els dits) les vores doblegant el cercle per la meitat de
manera que el farcit quedi dins de la massa. Ajunteu bé les vores per a que no
es separin.
7.Poseu a bullir aigua en una
cassola. Quan estigui bullint, afegiu sal i tirem els pelmenis. Remeneu cada
cop l’aigua per a que no s’enganxin entre ells.
8.Coureu-los en una gran
quantitat de líquids fins que surin, llavors, després de tres o quatre minuts
els poseu en un bol, i amb mantega o amb el que vulgueu els serviu a la taula.
Recomanació:
Si us en sobren els podeu fregir
el dia següent.
Albina~LittleChefs
AQUÍ TENIU UNES RECEPTES QUE PORTEN PEIX:
ORADA AL FORN
Temps de preparació: una hora
aproximadament.
Dificultat: mitjana
Persones: 4 persones
Ingredients
- 3 patates
- 2 orades
- All
- Una llimona
- Julivert
- Oli i sal
- Vi blanc
Elaboració
1.Fiquem una base de patates
tallades a rodanxes i col·loquem damunt les orades.
2.Afegim l’all pelat i una
rodanxa de llimona dins el peix.
3.Després, fiquem un raig d’oli,
julivert, sal i una mica de vi blanc.
4.Ho fiquem al forn a 220 graus
uns quaranta-cinc minuts.
5.Ho traiem del forn i ho servim
al gust.
Paula~LittleChefs
SALMÓ A LA TRONJA
Temps de preparació: 1 hora.
Dificultat: fàcil.
Persones: 4 persones.
Ingredients
- 400 g de llom de salmó
- 50 g de ous de salmó
- 6 espàrres verds
- 100 g de mel
- 2 cullerades de mostasa
- 50 g de crema fresca
- Aigua
- Sal
- Pebre
- Julibert
- Cibulet
- Vinagreta
- 100 g de sal
- 100 g de sucre
- Ralladura de 1 taronja
- Ralladura de 1 llimó
- 1 cullerada de anet sec
Elaboració
1.Pel marinat , barrejem en un
bol la sal, el sucre, les ratlladures de taronja i de llimona i l'anet .
Reservem.
2.Empolvorem una mica de pebre
sobre el salmó, l’embadurnem bé amb la mel i introduim a la barreja anterior.
Tapem el peix amb paper transparent i deixem macerar a la nevera durant almenys
2 hores. Un cop macerat (reservem una mica del marinat per emplatar), passem el
salmó pel raig de l'aixeta i el freguem bé per retirar la crosta de sal .
Sequem amb paper absorbent i trossegem .
3.Tallem les tiges als espàrrecs
i escaladem les puntes durant 2 minuts en una cassola amb aigua bullint i sal .
Les refresquem en un bol amb aigua freda. Reservem.
4.Per a la crema , posem en un
bol els ous de salmó, la crema fresca i la mostassa . Condimentem amb una mica
de pebre i julivert picat . Barrejem bé.
5.Posem en el fons d'un plat una
mica de crema i afegim uns trossos de salmó. Acompanyem amb els espàrrecs i
decorem amb uns bastons de cibulet i una branqueta de julivert. Condimentem el
plat amb una mica de vinagreta i una mica del marinat del salmó.
Lluc~LittleChefs
Ingredients
Elaboració
TRUITA DE RIU AMB BECON
Temps de preparació: mitja hora
aproximadament.
Dificultat: mitjana.
Persones: 4 persones, però depèn de quantes truites
vulgui cadascú.
Ingredients
- 4
truites de riu (La peixetera que ens les deixi netes i sense espina)
- 4 talls
de becon una mica gruixuts,
- Sal
- Oli
- Pebre
- Ametlles
Elaboració
1.Salpebrem les truites i les farcim
amb els talls de becon, ho lliguem amb dos escuradents perque no s'obrin.
2.En una safata per el forn, posem un
bon raig d'oli, hi posem les truites al damunt, piquem unes quantes ametlles i
les posem al damunt
de les truites.
3.Fiquem la safata al forn previament
calentat a 200º i ho deixem coure uns 15 minuts.
4.Acabem amb el gratinador per daurar
les ametlles.
Jordan~LittleChefs
SALMÓ AL FORN AMB CROSTA DE TARONJA I
PARMESÀ
Temps de preparació: 2 hores
(aproximadament)
Dificultat: bastant difícil.
Persones: quatre
Ingredients
- 4 lloms de
salmó fresc
- 40 grams de
molla de pa dur i esmicolada
- 15 grams de
formatge parmesà acabat de ratllar
- 1 c/p (cullera postre) de pell de taronja ratllada
- 15 grams d'ametla picada
- 1/2 ceba
tendra
- Pebre negre
acabat de moldre
- Jengibre en pols
- Oli d'oliva
verge extra.
Elaboració
1.Escalfeu el forn a 210 C amb calor dalt i baix.
Prepareu la safata del forn, cobriu-la amb paper d'alumini, paper vegetal o
tefló, i pinzelleu amb un poc d'oli d'oliva verge extra.
2.Poseu en un bol el pa, el formatge acabat de
ratllar, la pell de taronja (podeu utilitzar pell seca si teniu, o acabada de
ratllar), l'ametla picada i la ceba tendra, prèviament pelada i tallada.
3.Afegiu el jengibre en pols, quantitat al gust, i el
pebre negre, mescla bé amb una cullera i a continuació afegiu l'oli d'oliva.
4.Torneu a mesclar per a aconseguir una preparació
que amb la pressió s'unisca, però no que estigui entollada en oli, podeu
abocar-ho a poc a poc per a assegurar-te d'això, perquè segons la molla de pa
que utilitzes pots necessitar menys quantitat d'oli.
5.Netejeu bé els lloms de salmó, assegureu-vos que no
tinguin espines i assequeu-los bé amb paper absorbent de cuina. Col·loqueu-los
en la safata del forn i cobriu-los amb compte amb la preparació que formarà la
crosta cruixent després de l'enfornat. Pressioneu lleugerament perquè s’empegui
bé.
6.Quan el forn estigui a la temperatura indicada,
introduïu la safata amb el peix a altura mitjana i enforneu durant 15 minuts
aproximadament, tot dependrà dels gruixuts que dels lloms i del gust dels
comensals, si us agraden el salmó poc fet o molt fet. Serà fàcil comprovar el
punt de cocció.
7.Prepareu una ensalada variada per a acompanyar el
Salmó al forn amb crosta de taronja i parmesà, serviu el peix acabat d'eixir
del forn, amb la corfa daurada i cruixent, molt saborosa i sucosa, al mateix
temps que el salmó.
Laura~LittleChefs
LLENGUADO A LA LLET
Temps de preparació: 20 minunts.
Dificultat: fàcil.
Persones: per a
10 persones.
Ingredeients
- 5
filets de llenguado
- 125g
de mantega
- 2
pots de 125 ml de nata líquida per a cuinar
- 200g
de formatge rallat
- Fruits
secs: panses, nous, pinyons (al gust)
- Sal
- Pebre
Elaboració
1.Per
comença, escorrem els filets.
2.Després
untem la cassola de terra amb la mantega.
3.A
continuació, col·loquem els filets a la cassola.
4.Llavors,
afegim la nata i esperem que bulli.
6.Quan
bulli, posem els fruits secs i el formatge rallat.
7.Ho
hem de coure a foc lent durant 10 minuts.
Maria~LittleChefs
ESQUEIXADA
Temps de
preparació: l’esqueixada és
pot preparar mol ràpidament, però si també contem el temps de remullar el
bacallà, tardem més.
Dificultat: molt fàcil.
Persones: per a 4
persones.
Ingredients
- 4 o 5 tomàquets
- 1 ceba de Figueres
- 300 gr de bacallà esqueixat i dessalat
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot vermell
- Un grapat d'olives negres
- Vinagreta simple feta amb tres parts d'oli d'oliva per una de vinagre ,
sal i pebre
Elaboració
1.Comprarem el bacallà ja esqueixat . Per dessalar el posarem en un bol
ampli i ho deixarem tota la nit totalment submergit en aigua .
2.Escorrerem el bacallà ja dessalat i l’aixafarem amb les mans perquè
deixi anar l'aigua absorbida. Esmicolarem (“esqueixarem” o “esgarrarem”)
pessigant amb els dits el bacallà i el reservarem .
3.Tallarem finament la ceba, els tomàquets i els pebrots.
4.Col·locarem en una font tots els ingredients: el bacallà cru, els
tomàquets, la ceba, els pebrots i les olives i amanirem amb oli d'oliva,
vinagre, sal i pebre.
La recapitulació
Començarem dessalant el bacallà, per això ho deixarem en remull tota la
nit. Si tinguéssim una peça gruixuda, hauríem deixar 48 hores en remull,
canviant l'aigua cada 6 hores més o menys. També necessitarem olives negres,
tomàquets, ceba dolça (pot ser ceba tendra), pebrot vermell i pebrot verd.
Tallarem finament els tomàquets, la ceba i els pebrots.
Col·locarem tots els ingredients en una font i amanirem el conjunt amb
oli d'oliva, vinagre, pebre i sal.
L'esqueixada és un plat mediterrani molt saludable, aporta gran quantitat
de proteïnes i vitamines beneficioses per al nostre organisme.
Albina~LittleChefs
RECEPTES DE DIFERENTS PAÏSOS:
RECEPTA AUSTRIACA: PASTÍS
DE POMA
Tesps de preparació: depenent de com de ràpid ho fagis tot.
Dificultat: normal.
Persones: no hi ha número de persones.
Ingredients
- 1,5
kg de poma
- 150
g de mantega
- 80
g de pa ratllat
- 150
g de sucre barrejada amb una mica de canyella
- 60
g de panses
- 60
g de nou en trossos petits
- Sucre
en pols
Per a la massa:
- 300
grams de farina
- Una
mica de sal
- 2
dits d'un got petit d'aigua
- 20
g d'oli de gira-sol
Elaboració
1.En
primer lloc, fem una massa barrejant tots els ingredients i la deixem reposar
30 minuts en una safata de fusta untada amb oli.
2.Estirem
amb els dits fins que estigui gairebé transparent sobre un drap de cuina.
3.Per
fer el farcit, torrem el pa ratllat amb mantega.
4.Barregem
amb la resta dels ingredients i estenem sobre 2/3 de la pasta.
6.Untem
la resta de la massa amb mantega líquida.
7.Enrotllem
la pasta amb el farciment. Enfornem a 175 º C 35 minuts, untant el pastís 2 o 3
vegades amb mantega.
8.Es
prenta cobert de sucre en pols. Es pot servir tebi o fred, amb nata muntada o
crema anglesa.
Jordan~LittleChefs
RECEPTA DE COREA DEL SUD: BULGOGI
Temps de preparació: 1 hora aproximadament.
Dificultat: fàcil.
Persones: 4 persones
Ingredients
- 600g de carn de vaca
- 75 ml de suc de pera
- 1 ceba
- 1 pastanaga gran
- Cebes tendres
- Bolets paengi
Per la salsa:
- 60 ml de salsa de soja
- 30 mg de sucre
- 15 ml de mel
- 15 ml d’oli de sèsam
- 15 mg de ceba picada
- 8mg de all
- 15 mg de llavors de sèsam
torrades
- Un polsim de pebre negre
- Oli per a fregir
Elaboració
1.Agafem la carn i la posem en un
bol juntament amb el suc de pera i ho barregem.
2.Tallem les cebes tendres en
trossos de 5 cm de longitud. També tallem mitja ceba i la pastanaga gran en rodanxes.
3.Ara preparem l’adobat.
4.Primer, en una tassa col·loquem
la salsa de soja, el sucre, la mel i un raig de oli de sèsam, l’all tallat i
les llavors de sèsam. Barregem bé, afegim un polsim de pebre negre i ja està
llest.
5.Afegim la salsa del adob, les
cebes tendres, la ceba i la pastanaga a la carn.
6.Barregem i deixem reposar mitja
hora.
7.En una paella posem un raig
d’oli. Quan estigui calenta, afegim la carn i ho fregim.
8.Quan estigui gairebé fet,
afegim els bolets paegi.
9.Donem un tomb més i apaguem el
foc.
Recomanació
És molt bo acompanyat d’arròs
blanc.
Maria~LittleChefs
RECEPTA DE TURQUÍA: MANDONGUILLES A LA TURCA
Temps de preparació: 1 hora aproximadament
Dificultat: mitja
Persones: una
o dues
Ingredients
- 600 gr. de carn picada
- 2 ous
- Molles de pa mullades en llet i escorregudes
- 1 cullerada de tomàquet concentrat
- 1 culleradeta de paprika
- 1/2 ceba
- 1 gra d'all
- 2 iogurts
- 1 dl. de vi blanc
- 1 dl. de brou
- 30 gr. de panses remullades
- 50 gr. de farina
- 50 gr. de mantega
- Sal , Pebre i Julivert
Elaboració
1.Barregeu la carn amb els ous , les molles de pa,
la paprika, la ceba triturada, el tomàquet , l'all picat , les panses
escorregudes, la sal i el pebre.
2.Quan s'hagi aconseguit una massa homogènia,
formeu unes mandonguilles rodones i una mica grans i passar per farina.
3.Foneu la mantega en una olla i quan estigui
calent fregiu lleugerament les mandonguilles a foc moderat.
4.Tireu el vi i el brou,
baixeu una mica més el foc i deixeu que segueixin coent les mandonguilles
durant uns minuts més fins que la salsa espesseixi.
5.Afegiu els iogurts, deixeu
que s'escalfi tot el conjunt uns minuts però sense que arribi a bullir.
6.Poseu les mandonguilles en
un pla, escampeu-hi julivert i serviu-les calentes.
Laura~LittleChefs
RECEPTA GREGA: KEIK ME
BANANA
Temps de preparació: no molt més d’una hora.
Dificultat: fàcil.
Persones: sense número exacte de persones.
Ingredients
- 2 plàtans grans i madurs
- 100ml de rom
- 100ml d'aigua
- 1 cullerada de llevat
- 180gr de mantega pomada
- 250gr de sucre-125gr de
farina
- 4 ous
- 10gr de sucre availlinado
Elabració
1.Per començar posem en una
cassola els dos plàtans ben picadets amb el rom i l'aigua i deixem cuinar fins
que el plàtan comenci a desfer-se sol. Retirem del foc i, amb ajuda d'una
forquilla, fem un fi puré. Reservem.
2.D'altra banda, batem els
ous amb el sucre i la mantega i quan obtinguem una barreja homogènia afegim el
puré de plàtan i tornem a barrejar. Afegim el sucre availlinat i el llevat i, a
poc a poc, anem afegint la farina sense deixar de barrejar.
3.Posem la massa del pastís
en un motlle i ho posem al forn, a uns 180 º durant 50/60 minuts. Passat aquest
temps desmotllem i deixem refredar.
Albina~LittleChefs
I ARA RECEPTES D’ALGUNES
COMUNITAT AUTÒNOMES:
RECEPTA MADRILENYA: CUIT MADRILENY
Temps de preparació: 4 o 5 hores.
Dificultat: no molt fàcil.
Persones: 4 o 5 persones.
Ingredients
- 400
grams de cigrons cuits, rentats i escorreguts
- 1
punta de pernil
- 1
os de canya
- 250
gr. de carn de conill
- 1
tros de cansalada fresca
- 2
l. d'aigua
- 1/2
culleradeta de sal
- 1
botifarra de ceba (jo no li poso)
- 1
xoriço semicurat (jo poso 2)
- 2
pastanagues pelades
- 1
patata pelada
- 1/2
col
- 250
grams de pollastre (jo trobo cuixes de pollastre)
- 2
grans d'all
- 70
gr. d'oli d'oliva
- 1/2
culleradeta de pebre vermell dolç
- 100
grams de fideus fins
Elaboració
1.Cal
que posem la nit anterior en remull els cigrons, en aigua a temperatura ambient
amb sal.
2.El
dia de fer el bullit, omplim una olla ben gran amb dos litres d'aigua, afegim
el conill, la cansalada, la punta de pernil i els ossos. Important que estigui tot rentat abans de tirar a l'olla.
Posem a escalfar i quan comenci a bullir se li retira
l'escuma de l'aigua, amb ajuda d'una escumadora.
3.Escorrem
els cigrons, guardem en una xarxa i els fiquem a l'olla amb l'aigua bullint. La
cocció es fa a foc lent, i requerirà un temps d'unes dues a tres hores,
depenent de la quantitat de cigrons que hàguem posat.
4.Alhora
que es cou, posem en una olla a part la col picada, amb una mica del brou que
tenim al cuit, al costat del xoriço i la botifarra.
5.A
l'olla principal, a meitat del temps de cocció, a l'hora i escaig de temps,
afegim les patates i les pastanagues senceres, això sí pelades i netes. També
afegirem el quart de pollastre. Si veiem que hi ha poca aigua, afegim més aigua
a l'olla però ben calenta.
6.Passat
el temps, quan els cigrons estiguin ja tendres, treiem el brou. Aquest brou es pot utilitzar per fer el conegut olla
d'arròs o fideus.
7.Ara
en una paella sofregim uns alls, i els afegim al col. Es serveixen els cigrons al plat amb les carns trossejades
i les verdures que s'han cuit.
Jordan~LittleChefs
RECEPTA DE LES ILLES BALEARS: CALDERETA DE MARISC
Temps de preparació: 1:30
minuts aproximadament
Dificultat: mitjana
Persones: de 2 a 4 persones
Ingredients
- 2 talls de lluç
- 2 talls de rap
- 3 tomàquets madurs
- 3 alls laminats
- 1 ceba picada
- 2 pebrots verds
- 1/2 pebrot vermell
- 1 cullerada de pols de pebrot
xoricer
- 6 o 8 musclos
- 6 o 8 cloïsses gallegues
- 6 gambes vermelles
- 1 calamar tallat a daus
- 4 escamarlans
- 1 raig de conyac
- 1litre de brou de peix vermell
Per la picada
- 1 grapat d'ametlles torrades
- 3 palets de pa
- Julivert
Elaboració
1. Ratllem els tomàquets i els
barregem amb una cullerada de pebrot xoricer en pols.
2.En una cassola posem oli
d'oliva i saltegem les gambes.
3. Agafem el brou i hi afegim els
caps de les gambes per extreure'n tot el sabor i alliberar la cassola de volum.
4.Saltegem també els escamarlans.
5.Rentem el peix, en aquest cas
el lluç i el rap.
6. Daurem el calamar tallat en
daus.
7. En el mateix oli, sofregim el
pebrot, tallat a daus.
8. Quan sigui una mica ros incorporem
la ceba i l'all.
9. Ho remenem i deixem que agafi
color.
10. Incorporem el tomàquet amb el
pebrot xoricer. Ho barregem bé i ho deixem uns minuts que caramelitzi.
11. Afegim un bon raig de conyac
i deixem que s'evapori l'alcohol.
12. Anirem preparant una picada amb bastonets,ametlla torrada i julivert.
13.Incorporem dues o tres cullerades de brou i reservem la resta. Ho deixem
3 o 4 minuts que faci xup-xup.
14. Ara, triturem el
sofregit i el tornem a incorporar a la cassola.
15.Afegim la resta de bou i esperim que bulli. Quan ho faci, incorporem el
lluç i el rap net i salat.
16. Seguidament, ja podem incorporar el calamar, les gambes i els
escamarlans que teniem reservats.
17. Incorporem
també els musclos i les cloïsses, previament rentat.
18.Seguidament, hi posem la picada.
19. Deicem 8-10 minuts i tanquem el foc. Ja es pot servir.
Maria~LittleChefs
RECEPTA DE LA VALL D’ARAN: OLLA ARANESA
Temps de preparació: 2 hores
i 15 minuts
Dificultat: difícil
Persones: 5-7
persones
Ingredients
- 1 os de pernil
- 1 os de espinada
(columna)
- 1 pota de porc
- 1 tall de bacon gras
- ½ gallina
- ½ kg de mongetes
blanques “Ganxet”
- ½ de patates petites
- 4 fulles de col
- 1 botifarra negra
- Sal (al gust)
Elaboració
1.Per
comença, fiquem les mongetes blanques a remoll.
2.A continuació, plenem
d’aigua una olla gran amb tots els ossos, la pota de porc, la gallina i ho
fiquem a foc suau.
3.Quan
passi una hora bullint fiquem les mongetes. Pelem les patates i lestallem a
quarts. Les fiquem a l’olla, al cap de mitja hora, amb les fulles de col.
4.Desengrassar: treiem la
grasa que surt del brou amb una espumadera i li fiquem sal.
5.A última hora li fiquem
la botifarra i el bacon i ho deixem que tot bulli un ratet més.
6.Comprovem el punt de sal
abans d’apagar el foc.
Lluc~LittleChefs
RECEPTA D’ANDALUSIA: SALMOREJO CORDOVÈS
Persones: 6
persones
Temps de preparació: 15 minuts
Dificultat: fàcil
Ingredients
- 150 ml d'Oli d'Oliva verge
extra
- 1 kg de tomàquets vermells
ben madurs .
- 200 grs . de pa de Telera Cordobesa o si no
trobeu pa de blat blanc ( millor que tingui un dia o dos )
- 1 gra d' All de Montalbán o similar ( la
quantitat d'all al gust , molta gent li afegeix només mig )
- 10 grs . de Sal
Elaboració
1.Netegeu bé els tomàquets i els talleu a quarts ,
els afegiu a un bol gran i tritureu amb la batedora fins que us quedi una salsa
líquida . Passeu aquesta salsa per un colador per retirar possibles trossos de
pell i petites llavors que hagin quedat al batre'ls .
2.Talleu el pa en trossos petits i els afegiu a la
crema de tomàquet anterior, els deixeu reposar durant uns 10 minuts . Així
ajudeu a que el pa s'estovi si està molt dur i serà molt més fàcil de batre.
3.Peleu l'all i , com ho fareu servir en cru, li
traieu el centre perquè no repeteixi . El afegiu al tomàquet amb el pa.
4.Tireu l'oli d'oliva verge extra
i la sal. Ho passareu tot per la batedora fins que us quedi
el més fi possible. Proveu si aquesta bé de sal i si no rectifiqueu amb una
mica més.
5.Només us queda ficar el bol a la nevera i deixar
que es refredi, en un parell d'hores el tindreu ben fresquet i perfecte per provar
el millor salmorejo cordovès.
Laura~LittleChefs
RECEPTA DEL PAÍS VASC: ARRÒS AMB
XISTORRA I OU ESCALFAT
Temps de preparació: 1 hora aproximadament.
Dificultat: normal.
Persones: 3 o 4 persones.
Ingredients
- 4 ous
- 300 grams d'arròs
- 200 grams de xistorra
- 2 grans d'all
- 4 cullerades d'oli d'oliva
- 325 ml d'aigua
- Sal a gust (opcional)
Elaboració
1.En una paella àmplia i
antiadherent, posem l'oli i quan aquest estigui temperat tirem els alls tallats
a làmines i daurem a foc baix fins que estiguin transparents.
2.Tallem la xistorra en trossos
petits i ofeguem amb l'all, afegim l'arròs i sofregim una estona.
3.Tirem l'aigua, podem ometre la sal,
la xistorra en si és forta i ja li dóna la suficient sal i sabor a l'arròs.
4.L'arròs s’ha de coure uns 20
minuts, quan faltin 5 apagar el foc posem els ous a sobre i deixem sobre de la
calor i s'acaba de fer l'arròs i quallen els ous.
Recomanació
És millor que ho servim al
moment.
Albina~LittleChefs
PER ARA AIXÒ ÉS TOT, ESPEREM QUE US HAGIN SORTIT BÉ TOTES LES
RECEPTES I QUE US AGRADI LA NOSTRA PÀGINA.
AMB MOLT D'AMOR
LittleChefs<3
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada