dissabte, 15 de febrer del 2014

TAGINE

La tagine que també es diu la cassola de fang amb tapa cònica on es cuina , és un plat senzill, ideal per compartir , que es menja amb la mà i l'ajuda d'un pa . Sempre que els ingredients siguin mediterranis - atenció amb això - , podem fer-la de xai , pollastre , veu vegetals o peix , en combinacions increïbles .
INGREDIENTS:
- 1 ceba gran picada
- 2 grans d'all filetejats
- ½ tassa de julivert picat
- ½ lligat de coriandre picat
- ½ cda . de comí
- ½ cda . de pebre vermell dolç
- ½ cda . de pebre blanc
- 1 o 2 branques de canyella
- Sal i pebre
- 1 pollastre
- 1 tassa d'olives verdes o vermelles
- ¾ tassa d'ametlles torrades
- 2 llimones confitades picats .

PREPARACIÓ:
1 - Posar la tagine ( o la cassola de fang o ferro ) sobre el foc . Afegir la ceba gran picada , els grans d'all filetejats , el julivert picat , el coriandre picat , el comí , el pebre roig dolç , el pebre blanc , la canyella i la sal . Barrejar bé tot .
2 - trozar el pollastre i acomodar de manera que totes les parts entrin a l'olla . Deixar que s'enrosseixi tot just i donar volta perquè s'impregni bé la barreja .
3 - Incorporar una tassa d'aigua freda i tapar . Donar volta una o dues vegades mentre es cuina , durant uns dos minuts . Baixar el foc , afegir una tassa d'olives verdes o vermelles (les que aconsegueixin ) , les ametlles torrades i les llimones confitades picats . Deixar cuinar altres 15 minuts . Estarà llest quan la carn del pollastre es desprengui fàcilment dels ossos .

4 - Si la salsa va quedar molt líquida (pot passar si el pollastre és congelat , ja que té més aigua que els frescos) , retirem les peces de carn i mantenim la resta tapat mentre es redueix .


Hamza E.-Caragolines













Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada