Grup Com A Casa

Hola, som el grup "Com A Casa" format per: Claudio Anehey, Maria Borrell, Bilel Rahali, Inés Martin, Lidia Villanueva i Carles Vivó.
Aqui us mostrarem totes les receptes elegides per nosaltres.
Esperem que us agradin i que us ho paseu molt be fent-les a casa!
Bon profit!

Tiramisú de poma

Ingredients
2 l de suc de poma
1 llimona, la ratlladura i el suc
1 paquet de sucre de vainilla
700 g de pomes, pelades i eliminat el cor
4 rovells d'ou
100 g de sucre
500 g mascarpone                                      
4 clares d'ou, muntades
150 g de llengües de gat
6 cullerades de Calvados o suc de poma
2-4 cullerades de cacau en pols
Utensilis
Una forma de 2 litres
Elaboració
Barreja en una paella, el suc de poma, el suc i la ratlladura de llimona i el sucre de vainilla.
Ratlla les pomes amb el ratllador gros, directament en el líquid.
Bull uns instants i deixa refredar completament.
barreja els rovells d'ou i el sucre i bat fins que estigui suau i esponjós, afegeix suaument les clares muntades
A continuació barreja suaument el mascarpone amb el preparat anterior.
Col.loca la meitat de les llengües de gat en la forma, remulla amb Calvados o suc de poma.
Col.loca al damunt la meitat de la barreja de poma i mascarpone i cobreix amb el rest de llengües de gat i a sobre de questes posa el rest de barreja de poma i mascarpone.
Col·loca el pastís de Tiramisú cobert en un lloc fresc almenys un mínim de 6 hores.
Abans de servir, escampar cacau pel damunt.
En lloc de cacau tritura 100 g d'avellanes i rosteix-les en una paella amb 2-3 cullerades de sucre en pols, de manera que el sucre quedi lleugerament caramelitzat.
Després de refredar-se, empolvorar amb les avellanes el pastís de tiramisú.
-Carles-Com a Casa-

Pop al romaní


Ingredients
·         1 pop de 1,5Kg
·         6 patates mitjanes
·         8 grans d'all
·         uns quants pinyons
·         2 bitxos
·         1 ceba
·         vi blanc
·         pebre amb gra
·         all en pols
·         romaní
·         llorer
·         sal
·         oli
·         pebre

Elaboració
- En una olla grossa posa el pop, els dos bitxos, 4 grans d'all, la ceba sencera, un parell de fulles de llorer i uns quants grans de pebre negre, cobreixo tot amb aigua freda i posa-ho a coure al foc fins que el pop sigui tendre.
- Encendre el forn a uns 180 ºC. En una safata posar les patates ben netes (pell inclosa) en les quals haurem fet un tall longitudinal, salpebrem, les amanim també amb l'all en pols. Afegim dues fulles de llorer, unes branques de romaní, tirem un raig de vi blanc per sobre i un altre d'oli i cap al forn.
- Quant hagin passat uns 50 minuts traurem les patates del forn, las esclafarem amb el puny i les girarem, afegirem mes vi blanc per sobre i una mica mes d'oli i les acabarem de coure.
- Colem el pop, el tallem deixant les potes senceres i el reservem.
- En una paeela, posem a escalfar oli, sofregim els 4 grans d'all que encara no hem fet servir tallats a trossos petis, afegim una mica de romaní, les potes de pop i els pinyons. Ho saltejem tot i ho passem a una safata que pugui anar al forn, i afegim les patates i un raig més de vi blanc. Ho ho posem al forn 20 minuts i ja es pot servir.
-Bilel-Com a Casa-


Rap amb salsa de curri i pebre


INGREDIENTS (2 persones)
1 cua de rap
6 gambes vermelles
4 patates blanques
salsa de curri i pebre
oli d'oliva
pebre negre
sal

ELABORACIÓ

Primer de tot prepararem la salsa de curri i pebre. Us recomano visitar la recepta prèviament.
La tritureu que quedi ben fina.
Ara preparem les patates, que tallarem a rodanxes gruixudes.
Sobre una safata pel forn amb un raig d'oli, col.locarem les nostres patates...i tirarem un altre raig d'oli per sobre. Les salarem una mica. Ja les podeu posar al forn, a uns 190º, que es vagin fent poc a poc.
Tenim la cua de rap ben neta i oberta per fer a la planxa.
Tenim també unes gambetes vermelles fresques.
Ara salem i empebrem el rap...
...i en una graella o planxa ben calenta...la farem a foc una mica fort.
Hem de buscar que quedi cruixenta per fora però ben cuita de dins.
Anem controlant les patates...que estaràn fetes en 20 minuts.
Si voleu, i per no donar-li massa estona de planxa al peix, podeu incorporar el rap ja marcat a les patates i coure'l 5 minutets més al forn.
Mentre, farem les gambetes a la planxa, amb una mica d'oli i sal.
Doncs ja podem començar a emplatar. El rapet...amb unes patatones... 
...i ho regarem tot amb la nostra salsa de curri i pebre....que quedi força napat. 
Recordeu que l'estrella del plat és la salsa...per tant, en podeu abusar una mica.
Acabarem de completar el plat amb unes gambetes.
I ja el podem portar a taula...acompanyat d'un bon vi blanc fresquet.
-Bilel-Com a Casa-


GASPATXO ANDALÚS
Ingredients
Quilo de tomàquets ben madurs
Pebrot verd tipus Italià
Cogombre
Tros de ceba
Gra d’all
Cullerades d’oli d’oliva
Vinagre de vi blanc (6 cullerades + fort)
Preparació
Es pelen els tomàquets i a continuació el pebrot, els tomàquets, l’all, la ceba i el cogombre es tallen a quadrats petits i es posen dins d’un bol.
A continuació s’amaneixen tots els aliments amb tres cullerades d’oli d’oliva, vinagre de vi blanc i cullerada rassa amb sal.
Quant tot està preparat dins del bol s’agafa la batedora i es bat.
Se li tira l’aigua necessària al gust del consumidor.
Per finalitzar es posa a la nevera per després prendre’l ben fresc.














-Inés-Com a Casa-

BACALLÀ AL PIL -PIL

Ingredients
*       Per 4 persones:
*       4 talladas de bacalao salat
*       5 dents d'all 
*       1/2 guindilla
*       300 ml. de oli verge extra

Elaboració de la recepta de bacallà al pil - pil :
Posa l'oli en una cassola baixa i ampla . Pela els alls i daura'ls . Quan estiguin daurats , passa'ls a un plat i reserva'ls . Neteja el bitxo i trocéala en 4 ,  salteja-les breument i retira a un plat .
En el mateix oli , posa a fer els trossos de bacallà ( primer amb la pell cap amunt ) . Fregeix quatre minuts per cada costat i retirar- a un plat . El sèrum que vagin deixant anar reserva'l en un bol .
Passa l'oli a un altre bol i espera que es temperi l'oli . Quan estigui temperat posa una mica a la cassola i una mica del sèrum del bacallà i lígalo amb un colador movent suaument . Afegeix la resta de l' oli a poc a poc . Quan hagis afegit la meitat de l'oli incorpora la resta del sèrum sense deixar de moure amb el colador . Incorpora la resta de l'oli, segueix movent fins que quedi un pil pil espès . Incorpora les tallades de bacallà i escalfa bé.
Serveix en un plat les tallades i cobreix amb la salsa . Decora amb els alls i els trossos de bitxos .
El bacallà al pil - pil és una de les receptes més tradicionals seva elaboració és senzilla però requereix la seva pràctica i el seu resultat és espectacular .
Consell :
Per dessalar el bacallà , primer cal passar els trossos pel doll de l'aixeta ia continuació es col · loquen en un recipient amb abundant aigua fresca dins del frigorífic (perquè no pateixi alteracions de temperatura ) . L'aigua es renova cada 8 hores , en el cas que estigui finament tallat , amb tres vegades serà suficient ( 24 hores ) . Si són tallades molt gruixudes caldrà fer-ho 6 vegades ( 48 hores ) .
-Inés-Com a Casa-



 CANALONS AMB BECHAMEL


Ingredients per 20 persones
60 Plaques de canelons
900 g. Vedella
900 g. Cap de llom
3 Pits de pollastre
4 Fetges de pollastre o ànec   
3 Cebes grosses
2 Fulles de llorer
Farina
Llet
Conyac
Oli i sal

Preparació
Demanem a la carnissera que ens talli tota la carn i el pollastre a trossos per rostir.
En una cassola amb oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho regarem amb conyac. Una vegada estigui el tall fred ho trinxarem amb la màquina de trinxar. Passem el tall 2 vegades per tal que quedi ben fi.

Tornem a posar el tall a la cassola i hi afegim 3 cullerades de farina i 3/4 de litre de llet, deixant que bulli uns moments tot remenant, quan veiem que està lligat ja podem apagar el foc i deixar que es refredi. Bullim les plaques segons instruccions i ja podem farcir els canelons. Ho emplatem, posem la salsa beixamel, el formatge ratllat i ja es pot gratinar.


-Carles-Com a Casa-


CREPS AMB MELMELADA DE MORA

Ingredients
125g de farina
250ml de llet
20g de sucre
1 pot de melmelada de mora
2 ous
60g de mantega
Preparació
Barregem tots els ingredients, menys la melmelada, en una batedora eléctrica i els deixem reposar durant 30 minuts.
Escampem mantega sobre una paella i hi fiquem una cullerada de la pasta de la crep i la deixem coure fins que tingui un color dorat a les vores, ara les girem i repetim el procés.

Les posem al plat, hi afegim una cullerada de melmelada i ja estan llestes per a ser menjades

-Bilel-Com a Casa-




TARTA DE FRUITES DEL BOSC

Ingredients:
5 ous
5 cullerades d’oli
150g farina
150g sucre
Crema, per la crema necesitarem : 100g sucre, 100g mantega, 4-5 cucharades de llet, 2 sobres de vainilla (algo raro), una botella molt petita de escencia de vainilla, 150g de fruites de bosc.
Preparació:
Separem el rovell de l’ou, posem el rovell en un bol i li fiquem sucre, posem l farina , l’ou i també l’oli i ho barregem tot, cuan tenim la masa feta fiquem les fruites i cap al forn

Bon Profit!!

-Claudio-Com a Casa-


                                         SUSHI
Ingredients
2 tasses d'arròs per a sushi
2 tasses d'aigua
75ml de vinagre per a sushi (tot això es compra en botigues especialitzades per menjar japonès)
1 makisu (tapetito de bambú per enrotllar el sushi)
4 fulles de paper d'alga (nori)
1/2 tasses de sèsam, 100g.
Formatge crema, 1 cogombre sense llavor
1 alvocat madur
4 gambetes pelats i cuits
salsa:
suc de llimona al gust
salsa de soja japonesa
suc de taronja al gust
Preparació
Renta l'arròs molt bé, fins que l'aigua surti transparent, deixa-ho escórrer, ferits i l'arròs amb aigua a foc mitjà, després tapeu-lo; deixa-ho bullir a foc alt 2 minuts. Després a foc mitjà maig minuts. I finalment, a foc mínim 15 minuts. Que absorbeixi la resta de l'aigua. Intenta no destapar l'olla perquè obtindras millors resultats.
Retira la tapa, cobreix amb un drap i deixa refredar 10 minuts. Buida'l en refractari i mou-lo constantment, veu afegint el vinagre fins que aquest fred, manteniu tapat amb plàstic. Col·loca el makisu, a sobre un full de nori coberta d'arròs per escampar ajonjolí. Volteja la fulla, a la riba col·loca una capa fina de formatge crema, una tira de cogombre, una de alvocat i gambeta.

Ves enrotllant i pressionant amb el makisuhasta formar els rotllos, Segueix el mateix procediment amb les altres algues. Humiteja un ganivet amb aigua, talla els rotllos en 6 o 8. Serveix-ho acompanyat de salsa de soja amb suc de llimona i taronja.
-Carles-Com a Casa-









Tallarins a la siciliana

Ingredients:
Pasta tallarines, oli d'oliva, 250 grams de tomàquets 'pelati' (o salsa de tomàquet), 2 albergínies, tàperes, alfàbrega, 2 anxoves sense espines, olives negres.
Elaboració :
En una olla aboqui els tomàquets 'pelati' (o la salsa de tomàquet) al costat de 0,1 litres d'oli i calent. Mentrestant tall les albergínies en bandes fines i fregiu. Afegiu les albergínies a la salsa i mentrestant trituri i barregi una cullera de tàperes, una mica d'alfàbrega i les anxoves. Afegiu aquests últims ingredients a la salsa i, abans de treure del foc, afegiu les olives negres.
Aboqui la salsa sobre de la pasta tallarines i serveixi calenta.

http://sobreitalia.com/wp-content/blogs.dir/11/Tallarines-a-la-Siciliana.jpg


-Inés- Com A Casa -



Mantecados de Toledo

Ingredients per Mantecados de Toledo:
200 GR DE MANTEGA DE PORC
300 GR DE FARINA
50 ML DE VI BLANC
50 ML DE ANIS DOLÇ
1 CULLERETA DE LLEVAT ROYAL
1 culleradeta de sucre glass
Sucre normal per arrebossar.

Com fer Mantecados de Toledo pas a pas:
En un bol es barreja vi blanc, anis, sucre glass, i afegir la manteca estovada fins que  absorveixi tot el liquid.
Afegir la farina i el llevat tamisats fins que quedi una masa fina i una mica greixosa. Estirar amb el rodet i deixar un gruix de 1cm.Tallarem amb un  tallapastes.
Col · locarem en una safata lleugerament greixada i espolvoreguem una mica de sucre normal.Coure al forn a 170 º durant 20 O 25 min al forn, han de quedar daurats.
A sortir del forn escampar-hi sucre normal.

 -Inés- Com A Casa -





Fish and chips
Ingredients
.          sal, pebre molt i abundant oli de gira-sol 
·         2 filets de peix blanc (bacallà, abadejo, lluç)
·         100 g de farina, i un poc més 
·         1/2 got de cervesa freda
·         1 culleradeta de llevat en pols
·         400 g creïlles, pelades i tallades a tires· 
 Per al puré de pèsols
·         1 cullerada de mantega
·         1 got de pèsols
·         Menta fresca, unes fulles tallades a trossets
·         1 raig de suc de llimona
·         sal i pebre molt
PREPARACIO
Per a fer el puré de pèsols, es posa la mantega en una paella amb els pèsols i la menta picada. Es tapa i es deixa coure uns 10 minuts. S’afegí el suc de llimona i s'assaona amb sal i pebre. Es trituren els pèsols amb una trituradora, serà un acompanyament perfecte per a mullar el peix. Es reserva en un lloc calent fins que acabem de fer el peix i les creïlles.
Es posa l'oli de gira-sol en una paella i es calfa  fins aconseguir una temperatura de 190ºC. Es frigen les creïlles. que ja estaran tallades a tires, fins que estiguin daurades i cruixents. Quan estiguin fetes, s'aboquen a un plat amb paper absorbent per a que es xupli l'oli i s'assaonen amb sal. 
Mentre les creïlles estan a la paella s'assaonen els filets de peix, pels dos costats, amb sal i pebre. Això farà que s’elimina l'excés d'aigua i el peix estarà més substanciós. Es barreja la farina amb la cervesa i el llevat fins que tots els ingredients estiguin ben integrats. S'empolvoren els filets amb la farina extra i s'arrebossen amb la massa. Agafant per un extrem es deixa poc a poc en l'oli (el que hem utilitzat per a les creïlles) d'un en un. Es cuinen 4 minuts o fins que l'arrebossat estigui daurat i cruixent.

- Carles - Com A Casa -



Saitó amb sorbet de tomàquet
Ingredients ( Per a 4 persones ):
1kg de seitó en filets
Farina
Torrades de pa d’olives
450g de tomàquet
100g d’oli d’oliva
 50g d esucre
8g de sal
Pebre
Preparació:
Per començar, talleu els tomàquets a trossos mitjans, afegiu-hi oli, la sal I els sucre i     congeleu-ho una  hora apróximadament.  Després, deuxeu els tomàquets 10 minuts a temperatura ambient. Quan encara estiguin una mica congelats, bateu la barreja amb l’ajuda de la batedora i reserveu-ho al congelador.
A continuación, passeu els seitons, amb una mica de sal i pebre, per farina, i fregiu-los amb oli d’oliva ben calent. Quan estiguin daurats ( poc mes de 20 segons ), deixeu-los reposar en paper absorbent, perquè aquest pugui xuclar l’oli sobrant. Finalment, poseu els seitons damunt de les torradetes.

Per acabar, en un got de boca ampla, poseu-hi el sorbet de tomàquet i afegiu a la copa les torradetes, les cuals a l’hora de menjar es poden fer servid de cullera, i els seitons. Llestos! A gaudir-ho!
 
-Lidia-Com A Casa- 


Pastis de fabiola
Ingredients
1 paquet de galetes ``hojaldradas´´
200g de mantega
2 rovells
2 clares
Sucre
Una tassa de llet tèbia
150g de coco ratllat
Elaboració
En un plat barregem la mantega amb els rovells i el sucre (la gràcia és que faci cri-cri quan el masteguis ). Agafem una galeta i la suquem a la llet (poca estoneta per a que no es desfaci) i després l untem amb una capa generosa de pasta i de mantega. Així, galeta a galeta, formem un tronc de galetes.
Quant ja esta fet e tronc, muntem les clares a punt de neu i cobrim el tronc amb aquest. Després hi tirem el coco ratllat per damunt i el posem a la nevera.
Aquest pastis es mes bo l’endemà de fer-lo.

 - Maria - Com A Casa -



ÁNEC ROSTIT AMB PERES
Ingredients
1 ànec trossejat
4 peres
2 cebes tallades a daus
2 porros tallats a rodanxes petites
2 pastanagues tallades a rodones petites
2 tomàquets pelats i tallats a daus
1 copa de brandi
1 manat d’herbes (canyella, lloret, farigola, romaní, sajolida)
Farina
Oli
Sal
Pebre
Aigua
PER FER LA PICADA:
2 alls
2 galetes o carquinyolis
1 grapat d’ametlles
Elaboració
Enrossiu l’ànec salpebrat en una cassola amb una mica d’oli, retireu el greix sobrant i reserveu a part l’ànec. A la mateixa cassola, afegiu-hi les cebes, les pastanagues, els porros i quan tot estigui ben daurat poseu-hi el tomàquet.
Un cop tot sofregit, flamejeu-ho amb el brandi i deixeu-ho reduir. Torneu a passar l’ànec a la cassola, banyeu-lo amb l’aigua fins que cobreixi i poseu-hi el manat d’herbes aromàtiques.
Peleu les peres, talleu-les a quarts, afegiu-les i fregiu-les, enfarineu-les i fregiu-les volta i volta.
Afegiu-hi les peres a la cassola quan l’ànec s’hagi entendrit i deixeu coure el conjunt una estona a foc suau. Quan falti 10 minuts per acabar la cocció poseu-ho al punt de sal i afegiu-hi la picada.

Serviu-ho en una plata calenta, amb l’ànec al mig i les peres al voltant iregeu-ho amb salsa colada.

- Maria - Com A Casa -



BARREJADA ESCUDELLA
Ingredients
¼ de gallina
100 grams de cansalada
2 ossos de vedella
200 grams de jarret de vedella
Menuts de gallina o de pollastre (pedrers, ales, etc)
500 grams de patates
1 porro
1 pastanaga
1 nap
500 grams de bledes
100g d’arrós
100g de fideus gruixuts
1 botifarra negra
Sal
Aigua

Elaboració:
Poseu a bullir els ossos en una olla amb aigua durant mitja hora. Afegiu-li la gallina, la carn salada, la careta, el jarret i els menuts tot tallat a trossets.  Una hora hora mes tard agegiu-hi les verdures tallades a daus regulars rentades i escorregudes. Deixeu que bulli mitja hora més i hi afegiu l’arrós i els fideus. Deixeu-ho acabar de coure i en l’últim moment poseu-hi la botifarra.


- Maria - Com A Casa -



Arròs amb llet
Ingredients:
200g d’arròs
125g de sucre
1l de llet
1 branca de canyella
1 pela de llimona
Elaboració:
Poseu a bullir la llet amb la canyella, el sucre i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi l’arròs i remeneu-ho de tant en tant perquè no s’enganxi. Deixeu-ho coure fins que quedi una mica pastós. Abans de servir retireu la branca de canyella i la pela de llimona.
Es pot espolasar una mica de canyella per sobre.

- Maria - Com A Casa -

                                                  Mandonguilles de Lleó
Ingredients
350 gr de carn de vaca picada
350 gr de carn de porc picada
1 ceba
1 all
1 llesca de pa ( molla )
julivert
3 cullerades de farina
1/2 tassa de vi blanc
1 ou
3/4 tasses d'oli d'oliva
sal
2 branquetes de farigola
Elaboració
Peleu la ceba i pica menuda , pelar l'all i picar-ho igualment . Escalfar unes 2 cullerades d'oli en una paella al foc i ofegar l'all i la meitat de la ceba fins que comencin a daurar-se. Batre l'ou en un bol com per truita , incorporar les carns , el sofregit de ceba i all amb l'oli , la llesca de pa esmicolada , julivert picat , sal i pebre .
Barrejar tot molt bé , formar les mandonguilles amb les mans i passar-les per farina . Escalfar l'oli en una paella al foc i fregir les mandonguilles fins que estiguin lleugerament daurades , treure- escorregudes i col · locar en una cassola .

Retirar l'oli de la paella , deixant unes 2 cullerades i ofegar la ceba restant fins que estigui transparent . Incorporar mitja cullerada de farina , donar unes voltes ràpides i regar amb el vi . Barrejar i abocar sobre les mandonguilles . Incorporar 1/2 tassa d'aigua , la farigola , tapar i coure a foc suau durant 20 minuts .

-Carles-Com A Casa-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada