Aqui us mostrarem totes les receptes elegides per nosaltres.
Esperem que us agradin i que us ho paseu molt be fent-les a casa!
Bon profit!
Pop al romaní
GASPATXO ANDALÚS

BACALLÀ AL PIL -PIL
Per 4 persones:
4 talladas de bacalao salat
5 dents d'all
1/2 guindilla
300 ml. de oli verge extra
CANALONS AMB BECHAMEL
CREPS AMB MELMELADA DE MORA
Tiramisú de poma
Ingredients
2 l de
suc de poma
1 llimona,
la ratlladura i el suc
1 paquet
de sucre de vainilla
700 g de
pomes, pelades i eliminat el cor
4 rovells
d'ou
100 g de
sucre
500 g mascarpone
4 clares
d'ou, muntades
150 g de
llengües de gat
6
cullerades de Calvados o suc de poma
2-4
cullerades de cacau en pols
Utensilis
Una forma
de 2 litres
Elaboració
Barreja en
una paella, el suc de poma, el suc i la ratlladura de llimona i el sucre de
vainilla.
Ratlla les
pomes amb el ratllador gros, directament en el líquid.
Bull uns
instants i deixa refredar completament.
barreja
els rovells d'ou i el sucre i bat fins que estigui suau i esponjós, afegeix
suaument les clares muntades
A
continuació barreja suaument el mascarpone amb el preparat anterior.
Col.loca
la meitat de les llengües de gat en la forma, remulla amb Calvados o suc de
poma.
Col.loca
al damunt la meitat de la barreja de poma i mascarpone i cobreix amb el rest de
llengües de gat i a sobre de questes posa el rest de barreja de poma i
mascarpone.
Col·loca
el pastís de Tiramisú cobert en un lloc fresc almenys un mínim de 6 hores.
Abans de
servir, escampar cacau pel damunt.
En lloc de
cacau tritura 100 g d'avellanes i rosteix-les en una paella amb 2-3 cullerades
de sucre en pols, de manera que el sucre quedi lleugerament caramelitzat.
Després de
refredar-se, empolvorar amb les avellanes el pastís de tiramisú.
-Carles-Com a Casa-
-Carles-Com a Casa-
Pop al romaní
Ingredients
·
1 pop de 1,5Kg
·
6 patates mitjanes
·
8 grans d'all
·
uns quants pinyons
·
2 bitxos
·
1 ceba
·
vi blanc
·
pebre amb gra
·
all en pols
·
romaní
·
llorer
·
sal
·
oli
·
pebre
Elaboració
- En una olla
grossa posa el pop, els dos bitxos, 4 grans d'all, la ceba sencera, un parell
de fulles de llorer i uns quants grans de pebre negre, cobreixo tot amb aigua
freda i posa-ho a coure al foc fins que el pop sigui tendre.
- Encendre el forn a uns 180 ºC. En una safata posar les patates ben netes
(pell inclosa) en les quals haurem fet un tall longitudinal, salpebrem, les
amanim també amb l'all en pols. Afegim dues fulles de llorer, unes branques de
romaní, tirem un raig de vi blanc per sobre i un altre d'oli i cap al forn.
- Quant hagin passat uns 50 minuts traurem les patates del forn, las esclafarem
amb el puny i les girarem, afegirem mes vi blanc per sobre i una mica mes d'oli
i les acabarem de coure.
- Colem el pop, el tallem deixant les potes senceres i el reservem.
- En una paeela, posem a escalfar oli, sofregim els 4 grans d'all que encara no
hem fet servir tallats a trossos petis, afegim una mica de romaní, les potes de
pop i els pinyons. Ho saltejem tot i ho passem a una safata que pugui anar al
forn, i afegim les patates i un raig més de vi blanc. Ho ho posem al forn 20
minuts i ja es pot servir.
-Bilel-Com a Casa-
Rap amb salsa de curri i pebre
INGREDIENTS (2
persones)
1 cua de rap
6 gambes vermelles
4 patates blanques
salsa de curri i pebre
oli d'oliva
pebre negre
sal
ELABORACIÓ
1 cua de rap
6 gambes vermelles
4 patates blanques
salsa de curri i pebre
oli d'oliva
pebre negre
sal
ELABORACIÓ
Primer de tot prepararem la salsa de curri i pebre. Us recomano visitar la recepta
prèviament.
La tritureu que quedi ben fina.
Ara preparem les patates, que tallarem a rodanxes
gruixudes.
Sobre una safata pel forn amb un raig d'oli,
col.locarem les nostres patates...i tirarem un altre raig d'oli per sobre. Les
salarem una mica. Ja les podeu posar al forn, a uns 190º, que es vagin fent poc
a poc.
Tenim la cua de rap ben neta i oberta per fer a la
planxa.
Tenim també unes gambetes vermelles fresques.
Ara salem i empebrem el rap...
...i en una graella o planxa ben calenta...la farem a
foc una mica fort.
Hem de buscar que quedi cruixenta per fora però ben
cuita de dins.
Anem controlant les patates...que estaràn fetes en 20 minuts.
Anem controlant les patates...que estaràn fetes en 20 minuts.
Si voleu, i per no donar-li massa estona de planxa al
peix, podeu incorporar el rap ja marcat a les patates i coure'l 5 minutets més
al forn.
Mentre, farem les gambetes a la planxa, amb una mica
d'oli i sal.
Doncs ja podem començar a emplatar. El rapet...amb
unes patatones...
...i ho regarem tot amb la nostra salsa de curri i
pebre....que quedi força napat.
Recordeu que l'estrella del plat és la
salsa...per tant, en podeu abusar una mica.
Acabarem de completar el plat amb unes
gambetes.
I ja el podem portar a taula...acompanyat d'un bon vi
blanc fresquet.
-Bilel-Com a Casa-
-Bilel-Com a Casa-
GASPATXO ANDALÚS
Ingredients
Quilo de tomàquets ben madurs
Pebrot verd tipus Italià
Cogombre
Tros de ceba
Gra d’all
Cullerades d’oli d’oliva
Vinagre de vi blanc (6 cullerades + fort)
Preparació
Es pelen els tomàquets i a continuació el pebrot, els
tomàquets, l’all, la ceba i el cogombre es tallen a quadrats petits i es posen
dins d’un bol.
A continuació s’amaneixen tots els aliments amb tres
cullerades d’oli d’oliva, vinagre de vi blanc i cullerada rassa amb sal.
Quant tot està preparat dins del bol s’agafa la batedora i es
bat.
Se li tira l’aigua necessària al gust del consumidor.
Per finalitzar es posa a la
nevera per després prendre’l ben fresc.
-Inés-Com a Casa-
BACALLÀ AL PIL -PIL
Ingredients





Elaboració de la recepta de bacallà al pil - pil
:
Posa l'oli en una cassola baixa i ampla . Pela els alls i
daura'ls . Quan estiguin daurats , passa'ls a un plat i reserva'ls . Neteja el
bitxo i trocéala en 4 , salteja-les breument
i retira a un plat .
En el mateix oli , posa a fer els trossos de bacallà ( primer
amb la pell cap amunt ) . Fregeix quatre minuts per cada costat i retirar- a un
plat . El sèrum que vagin deixant anar reserva'l en un bol .
Passa l'oli a un altre bol i espera que es temperi l'oli .
Quan estigui temperat posa una mica a la cassola i una mica del sèrum del
bacallà i lígalo amb un colador movent suaument . Afegeix la resta de l' oli a
poc a poc . Quan hagis afegit la meitat de l'oli incorpora la resta del sèrum
sense deixar de moure amb el colador . Incorpora la resta de l'oli, segueix
movent fins que quedi un pil pil espès . Incorpora les tallades de bacallà i
escalfa bé.
Serveix en un plat les tallades i cobreix amb la salsa .
Decora amb els alls i els trossos de bitxos .
El bacallà al pil - pil és una de les receptes més tradicionals
seva elaboració és senzilla però requereix la seva pràctica i el seu resultat
és espectacular .
Consell :
Per dessalar el bacallà , primer cal passar els trossos pel
doll de l'aixeta ia continuació es col · loquen en un recipient amb abundant
aigua fresca dins del frigorífic (perquè no pateixi alteracions de temperatura
) . L'aigua es renova cada 8 hores , en el cas que estigui finament tallat ,
amb tres vegades serà suficient ( 24 hores ) . Si són tallades molt gruixudes
caldrà fer-ho 6 vegades ( 48 hores ) .


-Inés-Com a Casa-
CANALONS AMB BECHAMEL
Ingredients per 20 persones
60
Plaques de canelons
900
g. Vedella
900
g. Cap de llom
3
Pits de pollastre
4 Fetges de pollastre o ànec
4 Fetges de pollastre o ànec
3
Cebes grosses
2
Fulles de llorer
Farina
Llet
Conyac
Oli
i sal
Preparació
Demanem a la
carnissera que ens talli tota la carn i el pollastre a trossos per rostir.
En una cassola amb
oli posem tot el tall junt amb les cebes a trossos, les fulles de llorer i ho
salem. Deixarem que cogui una hora i mitja a foc suau, a mitja cocció ho
regarem amb conyac. Una vegada estigui el tall fred ho trinxarem amb la màquina
de trinxar. Passem el tall 2 vegades per tal que quedi ben fi.
Tornem a posar el
tall a la cassola i hi afegim 3 cullerades de farina i 3/4 de litre de llet,
deixant que bulli uns moments tot remenant, quan veiem que està lligat ja podem
apagar el foc i deixar que es refredi. Bullim les plaques segons instruccions i
ja podem farcir els canelons. Ho emplatem, posem la salsa beixamel, el formatge
ratllat i ja es pot gratinar.


-Carles-Com a Casa-
CREPS AMB MELMELADA DE MORA
Ingredients
125g de farina
250ml de llet
20g de sucre
1 pot de melmelada de mora
2 ous
2 ous
60g de mantega
Preparació
Barregem tots els ingredients, menys la melmelada, en
una batedora eléctrica i els deixem reposar durant 30 minuts.
Escampem mantega sobre una paella
i hi fiquem una cullerada de la pasta de la crep i la deixem coure fins que
tingui un color dorat a les vores, ara les girem i repetim el procés.
Les posem al plat, hi afegim una cullerada de melmelada i ja estan llestes
per a ser menjades


-Bilel-Com a Casa-
TARTA DE FRUITES DEL BOSC
Ingredients:
5 ous
5 cullerades d’oli
150g farina
150g sucre
Crema, per la crema necesitarem : 100g sucre, 100g mantega,
4-5 cucharades de llet, 2 sobres de vainilla (algo raro), una botella molt
petita de escencia de vainilla, 150g de fruites de bosc.
Preparació:
Separem el rovell de l’ou, posem el rovell en un bol i li fiquem
sucre, posem l farina , l’ou i també l’oli i ho barregem tot, cuan tenim la
masa feta fiquem les fruites i cap al forn
Bon Profit!!

-Claudio-Com a Casa-
SUSHI
Ingredients
2 tasses d'arròs per a
sushi
2 tasses d'aigua
75ml de vinagre per a
sushi (tot això es compra en botigues especialitzades per menjar japonès)
1 makisu (tapetito de
bambú per enrotllar el sushi)
4 fulles de paper d'alga
(nori)
1/2 tasses de sèsam, 100g.
Formatge crema, 1 cogombre
sense llavor
1 alvocat madur
4 gambetes pelats i cuits
salsa:
suc de llimona al gust
salsa de soja japonesa
suc de taronja al gust
Preparació
Renta l'arròs molt bé,
fins que l'aigua surti transparent, deixa-ho escórrer, ferits i l'arròs amb
aigua a foc mitjà, després tapeu-lo; deixa-ho bullir a foc alt 2 minuts.
Després a foc mitjà maig minuts. I finalment, a foc mínim 15 minuts. Que
absorbeixi la resta de l'aigua. Intenta no destapar l'olla perquè obtindras
millors resultats.
Retira la tapa, cobreix
amb un drap i deixa refredar 10 minuts. Buida'l en refractari i mou-lo
constantment, veu afegint el vinagre fins que aquest fred, manteniu tapat amb
plàstic. Col·loca el makisu, a sobre un full de nori coberta d'arròs per
escampar ajonjolí. Volteja la fulla, a la riba col·loca una capa fina de
formatge crema, una tira de cogombre, una de alvocat i gambeta.
Ves enrotllant i
pressionant amb el makisuhasta formar els rotllos, Segueix el mateix
procediment amb les altres algues. Humiteja un ganivet amb aigua, talla els
rotllos en 6 o 8. Serveix-ho acompanyat de salsa de soja amb suc de llimona i
taronja.


-Carles-Com a Casa-

Tallarins a la siciliana
Ingredients:
Pasta tallarines, oli d'oliva, 250 grams
de tomàquets 'pelati' (o salsa de tomàquet), 2 albergínies, tàperes, alfàbrega,
2 anxoves sense espines, olives negres.
Elaboració :
En una olla aboqui els tomàquets 'pelati'
(o la salsa de tomàquet) al costat de 0,1 litres d'oli i calent. Mentrestant
tall les albergínies en bandes fines i fregiu. Afegiu les albergínies a la
salsa i mentrestant trituri i barregi una cullera de tàperes, una mica
d'alfàbrega i les anxoves. Afegiu aquests últims ingredients a la salsa i,
abans de treure del foc, afegiu les olives negres.
Aboqui la salsa sobre de la pasta
tallarines i serveixi calenta.

-Inés- Com A Casa -
Mantecados de Toledo
Ingredients per Mantecados de Toledo:
200 GR DE MANTEGA DE PORC
300 GR DE FARINA
50 ML DE VI BLANC
50 ML DE ANIS DOLÇ
1 CULLERETA DE LLEVAT ROYAL
1 culleradeta de sucre glass
Sucre normal per arrebossar.
Com fer Mantecados de Toledo pas a pas:
En un bol es barreja vi blanc, anis, sucre glass, i afegir la
manteca estovada fins que absorveixi tot
el liquid.
Afegir la farina i el llevat tamisats fins que quedi una masa
fina i una mica greixosa. Estirar amb el rodet i deixar un gruix de 1cm.Tallarem
amb un tallapastes.
Col · locarem en una safata lleugerament greixada i espolvoreguem
una mica de sucre normal.Coure al forn a 170 º durant 20 O 25 min al forn, han
de quedar daurats.
A sortir del forn escampar-hi sucre normal.
-Inés- Com A Casa -
Fish
and chips
Ingredients
. sal, pebre molt i
abundant oli de gira-sol
· 2 filets de peix
blanc (bacallà, abadejo, lluç)
· 100 g de farina, i
un poc més
· 1/2 got de cervesa
freda
· 1 culleradeta de
llevat en pols
· 400 g creïlles,
pelades i tallades a tires·
Per al puré
de pèsols
· 1 cullerada de
mantega
· 1 got de pèsols
· Menta fresca, unes
fulles tallades a trossets
· 1 raig de suc de
llimona
· sal i pebre molt
PREPARACIO
Per a fer el puré de pèsols, es posa la mantega en una paella amb els pèsols
i la menta picada. Es tapa i es deixa coure uns 10 minuts. S’afegí el suc de
llimona i s'assaona amb sal i pebre. Es trituren els pèsols amb una
trituradora, serà un acompanyament perfecte per a mullar el peix. Es reserva en
un lloc calent fins que acabem de fer el peix i les creïlles.
Es posa l'oli de gira-sol en una paella i es calfa fins aconseguir
una temperatura de 190ºC. Es frigen les creïlles. que ja estaran tallades a
tires, fins que estiguin daurades i cruixents. Quan estiguin fetes, s'aboquen a
un plat amb paper absorbent per a que es xupli l'oli i s'assaonen amb sal.
Mentre les creïlles estan a la paella s'assaonen els filets de peix, pels
dos costats, amb sal i pebre. Això farà que s’elimina l'excés d'aigua i el peix
estarà més substanciós. Es barreja la farina amb la cervesa i el llevat fins
que tots els ingredients estiguin ben integrats. S'empolvoren els filets amb la
farina extra i s'arrebossen amb la massa. Agafant per un extrem es deixa poc a
poc en l'oli (el que hem utilitzat per a les creïlles) d'un en un. Es cuinen 4
minuts o fins que l'arrebossat estigui daurat i cruixent.
- Carles - Com A Casa -
Saitó amb sorbet de tomàquet
Ingredients ( Per a 4 persones ):
1kg de seitó en filets
Farina
Torrades de pa d’olives
450g de tomàquet
100g d’oli d’oliva
50g d esucre
8g de sal
Pebre
Preparació:
Per començar, talleu els tomàquets a trossos mitjans, afegiu-hi
oli, la sal I els sucre i congeleu-ho
una hora apróximadament. Després, deuxeu els tomàquets 10 minuts a
temperatura ambient. Quan encara estiguin una mica congelats, bateu la barreja
amb l’ajuda de la batedora i reserveu-ho al congelador.
A continuación, passeu els seitons, amb una mica de sal i
pebre, per farina, i fregiu-los amb oli d’oliva ben calent. Quan estiguin
daurats ( poc mes de 20 segons ), deixeu-los reposar en paper absorbent, perquè
aquest pugui xuclar l’oli sobrant. Finalment, poseu els seitons damunt de les
torradetes.
Per acabar, en un got de boca ampla, poseu-hi el sorbet de
tomàquet i afegiu a la copa les torradetes, les cuals a l’hora de menjar es
poden fer servid de cullera, i els seitons. Llestos! A gaudir-ho!

-Lidia-Com A Casa-
- Maria - Com A Casa -
Pastis de fabiola
Ingredients
1 paquet
de galetes ``hojaldradas´´
200g
de mantega
2
rovells
2
clares
Sucre
Una tassa
de llet tèbia
150g
de coco ratllat
Elaboració
En un
plat barregem la mantega amb els rovells i el sucre (la gràcia és que faci
cri-cri quan el masteguis ). Agafem una galeta i la suquem a la llet (poca
estoneta per a que no es desfaci) i després l untem amb una capa generosa de
pasta i de mantega. Així, galeta a galeta, formem un tronc de galetes.
Quant
ja esta fet e tronc, muntem les clares a punt de neu i cobrim el tronc amb
aquest. Després hi tirem el coco ratllat per damunt i el posem a la nevera.
Aquest
pastis es mes bo l’endemà de fer-lo.
ÁNEC ROSTIT AMB PERES
Ingredients
1 ànec trossejat
4 peres
2 cebes tallades a daus
2 porros tallats a rodanxes petites
2 pastanagues tallades a rodones petites
2 tomàquets pelats i tallats a daus
1 copa de brandi
1 manat d’herbes (canyella, lloret, farigola, romaní,
sajolida)
Farina
Oli
Sal
Pebre
Aigua
PER FER LA PICADA:
2 alls
2 galetes o carquinyolis
1 grapat d’ametlles
Elaboració
Enrossiu l’ànec salpebrat en una cassola amb una mica d’oli,
retireu el greix sobrant i reserveu a part l’ànec. A la mateixa cassola,
afegiu-hi les cebes, les pastanagues, els porros i quan tot estigui ben daurat
poseu-hi el tomàquet.
Un cop tot sofregit, flamejeu-ho amb el brandi i deixeu-ho
reduir. Torneu a passar l’ànec a la cassola, banyeu-lo amb l’aigua fins que
cobreixi i poseu-hi el manat d’herbes aromàtiques.
Peleu les peres, talleu-les a quarts, afegiu-les i fregiu-les,
enfarineu-les i fregiu-les volta i volta.
Afegiu-hi les peres a la cassola quan l’ànec s’hagi entendrit
i deixeu coure el conjunt una estona a foc suau. Quan falti 10 minuts per
acabar la cocció poseu-ho al punt de sal i afegiu-hi la picada.
Serviu-ho en una plata calenta, amb l’ànec al mig i les peres
al voltant iregeu-ho amb salsa colada.
- Maria - Com A Casa -
BARREJADA ESCUDELLA
Ingredients
¼ de gallina
100 grams de cansalada
2 ossos de vedella
200 grams de jarret de vedella
Menuts de gallina o de pollastre
(pedrers, ales, etc)
500 grams de patates
1 porro
1 pastanaga
1 nap
500 grams de bledes
100g d’arrós
100g de fideus gruixuts
1 botifarra negra
Sal
Aigua
Elaboració:
Poseu a bullir els ossos en una olla amb
aigua durant mitja hora. Afegiu-li la gallina, la carn salada, la careta, el
jarret i els menuts tot tallat a trossets.
Una hora hora mes tard agegiu-hi les verdures tallades a daus regulars
rentades i escorregudes. Deixeu que bulli mitja hora més i hi afegiu l’arrós i
els fideus. Deixeu-ho acabar de coure i en l’últim moment poseu-hi la botifarra.
- Maria - Com A Casa -
Arròs amb llet
Ingredients:
200g d’arròs
125g de sucre
1l de llet
1 branca de canyella
1 pela de llimona
Elaboració:
Poseu a bullir la llet amb la canyella,
el sucre i la pela de llimona. Quan arrenqui el bull, afegiu-hi l’arròs i
remeneu-ho de tant en tant perquè no s’enganxi. Deixeu-ho coure fins que quedi una
mica pastós. Abans de servir retireu la branca de canyella i la pela de llimona.
Es pot espolasar una mica de canyella per
sobre.
- Maria - Com A Casa -
Mandonguilles
de Lleó
Ingredients
350 gr de carn de vaca picada
350 gr de carn de porc picada
1 ceba
1 all
1 llesca de pa ( molla )
julivert
3 cullerades de farina
1/2 tassa de vi blanc
1 ou
3/4 tasses d'oli d'oliva
sal
2 branquetes de farigola
Elaboració
Peleu la ceba i pica menuda , pelar l'all i picar-ho
igualment . Escalfar unes 2 cullerades d'oli en una paella al foc i ofegar
l'all i la meitat de la ceba fins que comencin a daurar-se. Batre l'ou en un
bol com per truita , incorporar les carns , el sofregit de ceba i all amb l'oli
, la llesca de pa esmicolada , julivert picat , sal i pebre .
Barrejar tot molt bé , formar les mandonguilles amb
les mans i passar-les per farina . Escalfar l'oli en una paella al foc i fregir
les mandonguilles fins que estiguin lleugerament daurades , treure-
escorregudes i col · locar en una cassola .
Retirar l'oli de la paella , deixant unes 2 cullerades
i ofegar la ceba restant fins que estigui transparent . Incorporar mitja
cullerada de farina , donar unes voltes ràpides i regar amb el vi . Barrejar i
abocar sobre les mandonguilles . Incorporar 1/2 tassa d'aigua , la farigola ,
tapar i coure a foc suau durant 20 minuts .
-Carles-Com A Casa-
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada