Grup Caragolines

Hola som el grup les Caragolines, durant aquests dies penjarem receptes,hi hauran diferents plats que estaran fets per el Hamza el Kahyder, l'Oriol Vendrell , l'Emma Marsellés, la Iris Pérez i l'Anna Gaya. Cadascú té un color per poder saber de qui es la recepta.
Hamza
Oriol
Emma
Iris
Anna


LLUÇ 
INGREDIENTS:
-Lluç.
-Patates.
-Llimona.
-Sal.
-Pebre.

ELABORACIÓ:

Primer de tot hem de dividir les patates trossos petits. A continuació agafem el lluç i el tallem en rodanxes. Seguidament, entre les rodanxes, hi posem una mica de llimona. Després agafem el lluç i el col·loquem en una safata del forn, juntament amb les patates. Per enllestir agafem el pebre i la sal i en tirem una mica a sobre del lluç i de les patates. Ara el posem al forn i quan s’hagi fet el traiem del forn.


COUS-COUS amb verdures i pollastre al curri

INGREDIENTS:
-1 carabassó mitjà.
-1 ceba.
-1 pebrot roig mitjà.
-1 pebrot verd mitjà.
-2 pastanagues.
-1 albergínia mitjana.
-2 cuixes de pollastre.
-Curri.
-Herbes aromàtiques.
-Sal.
-Cous-cous.
-Aigua.
-Mantega.

ELABORACIÓ:
Es tallen les verdures a quadrats mitjans, excepte la pastanaga, que l’haurem de tallar a llàmines. A continuació es posen a una paella i es fan, es condimenten amb sal, pebre negre, una mica d’all i herbes aromàtiques. Quan estiguin fetes es retiren en un plat.

Després, havent tallat el pollastre l’aromatitzarem amb curri i, aprofitant la paella on hem fet les verdures, hi posarem el pollastre.

Mentrestant, posem una cassola amb aigua bullint amb dues mesures de gots d’aigua i hi afegirem una mica de sal. Quan comenci a bullir li afegirem 200 grams de cous-cous. Remenarem i ho retirarem del foc, i farem el mateix amb el pollastre. Ho deixem reposar tres minuts i després desgranarem el cous-cous, el tornarem a posar al foc uns segons, remenarem i hi afegirem  la mentega mentre la desfem.

Ara ja està llest per enplatar el plat i per acompanyar-lo amb pollastre i verdures.




“FAJITAS”
INGREDIENTS:
-4 truites de blat.
-150 grams de pollastre.
-1/2 pebrot verd i ½ pebrot vermell.
-2 tomàquets grans.
-50 grams de ceba.
-50 grams d’enciam.
-80 grams de formatge rallat per fundir.
-1 dent d’all.
-1 guindilla.
-1/2 culleradeta de pebrot vermell picant.
-Oli d’oliva.
-Sal i pebre.
ELABORACIÓ:
1.      Tallem els pebrots en tires una mica grosses i la ceba en tires fines.

2.      Posem dues cullerades d’oli d’oliva en una paella i, quan estigui calenta hi afegim els pebrots i la ceba. Afegim una mica de sal i ho deixem durant 15 minuts.

3.      Mentre es fan les verdures aprofitarem per netejar el pollastre. Haurem de tallar el pollastre en tires fines, posar-li sal i pebre i guardar-lo.

4.      Quan hagin passat els 15 minuts de les verdures li afegirem el tomàquet picat i ho deixem uns 10 minuts més.

5.      Posa el forn a 180ªC per a que després li puguem donar un cop de calor a les truites de blat.
  1. En una altra paella hi posarem dues cullerades d’oli d’oliva, una guindilla i una dent d’all pelat sense picar. Quan l’oli estigui calent  afegeix el pollastre a tires i salteja durant uns minuts fins que el pollastre estigui daurat.

  1. Quan el pollastre estigui llest, retira l’all i la guindilla. Agrega el pollastre a les verdures. Agrega el pebrot vermell picant. Remenem be i ho apartem del foc.

  1. Agafa l’enciam i pica’l. Agrega-la a la barreja de verdures i de pollastre i remena bé.

  1. Ara agafa el formatge ratllat i agrega’l sobre la barreja.

  1. Ara omple les fajitas amb la barreja i ja estaran llestes per menjar.








TRUITA DE PATATES
INGREDIENTS: (7 persones)
-650 grams de patata.
-2 cebes.
-7 ous.
-Oli.
-Sal.

ELABORACIÓ:
1-     Pelarem les patates i les tallarem.
2-      Després tallarem les cebes a trossos petits.
3-     Seguidament agafarem una paella i posarem bastant oli, després calentarem la paella i hi afegirem les patates i les cebes trossejades.
4-     Quan estiguin fregides les retirarem de la paella i les escorrirem.
5-     Per cinquè lloc batrem els ous en un bol i li posarem les patates i les cebes fregides, després ho remenarem.
6-     Per quart lloc, hi posarem, en una paella amb oli, la barreja i deixarem que la truita es faci bé.

7-     Per enllestir, girarem la truita amb l’ajuda dún plat i deixarem que s’acabi de fer.












BACALLÀ A LA BISCAÏNA
INGREDIENTS:
-8 trossos de bacallà.
-Oli d’oliva.
-3 cullerades de salsa de tomàquet.
-Sal.
-1 cap d’all.
-1 kg de cebes vermelles.
-1 guindilla.
-1 tarro de “Piparra Zubia” de 125 grams.

ELABORACIÓ:
1-     Dessalarem el bacallà durant 40 hores i canviarem tres cops l’aigua, o el comprarem dessalat.
2-     Picarem la ceba molt fina i la posarem a foc molt lent amb mig cap d’alls durant tres quarts d’hora, i remenarem constantment.
3-     Quan la ceba estigui llesta li posarem la “Piparra Zubia” i una cullerada de salsa de tomàquet.
4-     Ho remenarem i deixarem que bulli durant 10 minuts més.
5-     Mentrestant, posarem el bacallà en una paella calenta, l’altre mig cap d’alls i un tros de guindilla i ho deixarem al foc 6 minuts.
6-     Per enllestir, posarem el bacallà en un plat i li afegirem la salsa.




Hola sóc la Iris i us presento un plat francès

AMANIDA DE NIZA

Llista d'ingredients: 
-350 g de patates 
-Sal yodofluorada 
-2 ous 
-250 g. de mongetes verdes 
-1 safata de carxofes marinades Baresa (150 g) 
-Mitja safata d'olives mixtes Baresa (60 g) 
-1 gra d'all 
-4 branquetes de farigola 
-1-2 culleradetes de suc de llimona 
-3 cullerades d'oli d'oliva italià 
-Pebre Khanià 
-1 ceba vermella 
-150 g de tomàquets cherry 
-100 g d'enciam romana o arrissada

Preparació:
Primer hem de rentar les patates i coure-les amb pell en aigua bullint amb sal durant uns 20 minuts, fins que estiguin toves . Les escorrim, les passem per aigua , les pelem i les tallem en trossos gruixuts. Mentrestant, posem els ous en un bol amb aigua bullint durant 7 minuts, sense que arribin a coure del tot. Després, els passem per aigua , els pelem i els tallem al llarg en quatre o sis trossos . A continuació , netegem les mongetes , coure  al dent en aigua bullint amb sal durant 15 minuts , colem i ho deixem escórrer. Ara, hem de deixar que es refredi tot. Posteriorment, hem d'escórrer les carxofes i les olives, i guardem la marinada . Pelem el gra d'all i el piquem  en trossos fins. Barregem l'all amb la marinada que hem reservat i amb les fulles de farigola, el suc de llimona i l'oli d'oliva. Després, salpebreu. Peleu la ceba i talleu-la a grills fins . Rentar els tomàquets cherry i tallar-los a quarts. A continuació , barrejar els ingredients ja preparats amb les carxofes i les olives , amanir i remoure amb cura. Deixar reposar bé durant 30 minuts . Mentrestant , rentar l'enciam romana o arrissada i tallar-la en trossos de la mida d'un mos . Guardar a part i barrejar-la amb la resta d'ingredients just abans de servir .



Hola sóc la Iris i us presento un plat amb peix:

LLUÇ AMB SALSA VERDA
INGREDIENTS:
- Lluç: 4 o 5 rodanxes gruixudes
- Farina per peix 1 got
- Mitjana cap d'all
- Oli d'oliva verge
- Sal
- Julivert

Començarem aquesta recepta pelant i picant les dents d'all, i picant tb el julivert. Preparem el lluç tirant sal per sobre.

Farem servir una paella amb una raig d'oli, que posarem a escalfar. Llavors trobem a un plat la farina, i passem les rodanxes per la farina bé.

Quan l'oli estigui calent li tirem l'all i el julivert, i les rodanxes, ho deixem uns 7-9 minuts fent i passat aquest temps ho posem a foc lent mentre remenem. Donem la volta al lluç i li afegim amb moltíssim cura una mica d'aigua ben calenta, el seguim remenant tot fins que el lluç estigui ben feta.


Hola sóc la Iris i us presento un plat fet a Navarra:

MAGRES AMB TOMÀQUET I OU FREGIT:
INGREDIENTS:

-4 ous
-8 talls gruixudes de pernil serrà
-1 kg . de tomàquet madur
-3 llesques de pa
-11 grans d'all
-1 ceba
-Oli d'oliva verge extra
-Sal
-Sucre
-Julivert picat

ELABORACIÓ:

Posa un rajolí d'oli en una cassola gran i posa-ho a escalfar . Fregir breument els talls de pernil ( volta i volta ) . Retira els talls de pernil a un plat i reserva-les.
Pela 3 grans d' all , lamínalos i incorporar a la mateixa cassola . Pica la ceba a daus i afegeix-los . Trosseja una llesca de pa i incorpora . Cuina tot durant uns 6-8 minuts aproximadament fins que agafi una mica de color . Talla els tomàquets en trossos i afegeix-los a la cassola . Afegeix una mica de sal i una mica de sucre i cuina'ls a foc no molt fort durant 30 minuts aproximadament . Passa-ho pel passa purés a una cassola . Reserva calenta .

Aixafa els alls amb un ganivet i talla les altres 2 llesques de pa a daus . Posa a escalfar un raig d'oli en una paella , afegeix 2 grans d'all i uns daus de pa . Fregeix una mica i trenca sobre 1 ou . Fregeix-lo i treu-lo a un plat . S'assaona . Repeteix el procés amb els altres ous . Serveix les magres i salsa amb el tomàquet . Acompanya amb els ous , els crostons de pa i els alls fregits . Condimentar els ous i escampar tot amb julivert picat .


Hola sóc la Iris i us vinc a presentar una recepta de la meva família:

CROQUETES

INGREDIENTS:
-Pollastre
-MItja pastilla de avecrem
-Farina
-Llet

ELABORACIÓ:
Primer bullim el pollastre, quan estigui bullit agafem i li treiem els ossos.Fiquem tots els ingredients a la batidora, quan ja s'ha fet una massa la deixem en un plat unes hores fins que s'arrofreda.Després, fem la forma de les croquetes, la passes per l'ou i pel pa rallat , i les fregeixes amb olí , a una temperatura prou calenta, més tard les treus i les poses en un plat amb un paper a sobre perquè absorbeixi l'olí que sobra.


Hola sóc la Iris i us presentaré el plat que la meva família cuina per nadal:

LASANYA

Primer calentem el forn i a una paella posem una mica d'oli amb ceba al foc uns minuts,després posem la carn ja tallada i barrejar amb freqüència,quan la carn ja s'ha fet triem la grassa.Posem la salsa al recipient de la lasanya posem la carn i més salsa de manera que quedi: carn, salsa,carn,salsa...els pisos que vulguis i llavors posem la salsa de a dalt, és pot fer de moltes maneres segons els gustos,jo ho faig amb una salsa de formatge, després es posa al forn i quan es comença a dorar es treu.




Hola soc l'Anna i aquesta es la recepta de rissotto de bolets

RISSOTTO DE BOLETS

Ingredients(4 persones):
-350 grams d’arrós                   -Brou de verdura o pollastre
-Una ceba mitjana                    -Bolets secs(moixarnons)
-Un all                                       -60 grams de mantega
-Un got de vi blanc                    -Un raig d’oli d’oliva
-Parmesà rallat                          -Sal i pebre.
Elaboració:
Per començar s’han de posar els bolets secs en remull, uns 30 minuts. A continuació es pica la ceba i els alls i es posa a sofregir amb mantega i oli d’oliva. Abans que agafi color s’afegeix el vi blanc i es deixa reduir.
Després escorrem els bolets i fiquem a escalfar el brou amb la mateixa aigua dels bolets.
Seguidament afegim els bolets al sofregit i els deixem coure uns cinc minuts. Afegim l’arrós i quan el brou estigui bullint l’aboquem de mica en mica, sense parar de remenar fins que estigui cuit.
Quan estigui cuit afegim el parmesà, remenem i esperem cinc minuts per a que el formatge es fongui, i finalment el servim.




Soc l'Anna i aquesta es una recepta que fem molt sovint a casa meva, espero que us agradi.

LLUÇ AL ROMESCO
Ingredients:
-1 llom de lluç a talls                     -Llorer
-Una ceba                                       -Brou de peix
-Un vas de vi blanc                       -Oli d’oliva
-55 grams de romesco                -Sal

Elaboració:
En una paella hi posem oli, una fulla de llorer i sofregim la ceba picada, quan estigui cuita tirem el vi blanc i ho deixem reduir fins que hagi evaporat tot l’alcohol, una vegada fet això afegim el romesco i remenem, seguidament posem els talls de lluç salats i el brou de peix fins quasi cobrir els talls de lluç.
Deixar coure uns 10 o 15 minuts movent la paella de tant en quan per a que el suc s’espesi.

I finalment ja es pot servir a taula.


Soc l'Anna i us deixo una recepta de peix.

BACALLÀ AMB TOMATA
Ingredients(4 persones):
-Oli d’oliva.
-Bacallà dessalat.
-Farina.
-Alls.
-Tomata triturada.
Elaboració:
Per començar s’enfarina el bacallà i es fregeix a foc fort fins que quedi daurat, hi ha continuació es reserva. Amb el mateix oli es fregeixen els alls i després s’hi posa tomata i el bacallà i per acabar es serveix a taula.












Soc l'Anna i aquesta es una recepta típica de les Canaries, es un postres.

TORTITAS DE CARNAVAL
Ingredients:
-1/2  litre de llet            -1 tasseta de ron
-6 ous                              -1 llimona
-¾ kg de farina               -Matafaluga
-¼ de sucre                     -Oli

Elaboració:
Per començar es baten els ous i s’hi afegeix la farina i el sucre, després s’afegeix la llet i molt lentament es posa una mica d’aigua, ho barregem tot fins formar una pasta espessa.
A la pasta se li afegeix el ron, la ratlladura de llimona, la matafaluga i l’oli,llavors es remou.
Escalfem una mica d’oli a la paella, i amb l’ajuda d’una cullera anem fent figures amb forma rodona.

Quan ja estan fregides i fredes s’hi posa una mica de sucre per damunt i ja esta llest per servir a taula.











Soc l'Anna i la meva última recepta es una que es típica de Portugal


FILET A LA PORTUGUESA
Ingredients:
-300 gr. de filets de vedella                               -50ml. de vi negre
-Sal                                                                           -50ml. de brou de bou
-Pebre negre acabat de moldre                    -30ml. de nata líquida
-50 ml. de mantega amb llet                           -2 talls de pernil
-1 cullerada d'alls picats                                     -1 ou
-25 ml. de conyac

Elaboració:
Posar sal i pebre als dos cantons de la carn.
Posar-ho en una paella amb mantega, a foc mig.
A continuació afegir l’all i posar-hi el conyac. Després treure del foc i reservar. A la mateixa paella afegir el vi i el brou. Fer-los reduir. Despres afegir la nata i reduir-ho més.
Introduir de nou la carn a la paella i deixar coure juntament amb la salsa.
En una altra paella fregir el pernil fins que estigui cruixent. Fregir els ous, sense que quedin durs, o sigui amb el rovell líquid. Posar el ou i el pernil es opcional.

I finalment posar el filet al centre d’un plat, l’ou a sobre, damunt el pernil i cobrir-ho tot amb salsa.



6 comentaris:

  1. ALCARCHOFES AMB PERNIL SALAT

    INGREDIENTS

    1 quilo de carxofes
    2 talls de pernil no molt fines
    1 ceba
    2 grans d'all
    1 pastanaga bonica
    oli
    Sal al gust
    vi blanc
    llimona
    PREPARACIÓ

    Netejar les carxofes de les seves puntes, la seva tija i les fulles exteriors, que són massa dures.

    Fregar els seus cors amb mitja llimona i fer-los fora en aigua bullent amb sal i un altre raig de llimona.

    Als 10 minuts, escórrer.

    Posar en una cassola de fons ampli 4 cullerades d'oli i ratllar sobre la ceba i la pastanaga afegint també l'all molt picat.

    Quan tot això es sofregeix uns minuts incorporar el pernil tallat a dauets, donar-li altres voltes i per fi fer les carxofes, la sal, mig got de vi blanc i mig d'aigua.

    Deixar coure a foc lent 15 minuts i servir calent.

    ResponElimina
  2. POP A LA GALLEGA

    per a quatre persones

    Dificultat: mitjana

    Ingredients

    1 Pop d’1,7 a 2 Kg.
    Patates
    2 Fulles de llorer
    Pebre vermell dolç i picant
    Sal i oli
    Preparació

    Congelarem el pop un mínim de 15 dies per trencar la fibra, una vegada descongelat posarem aigua i sal a bullir junt amb les fulles de llorer, i quan bulli l’aigua hi introduirem el pop 3 vegades posant-lo i traient-lo, tot seguit el deixarem coure entre 35 i 40 minuts punxant-lo per veure si ja és tou o si el deixem una miqueta més. Tancarem el foc i el deixarem reposar 20 minuts més amb la mateixa aigua.

    Mentrestant haurem bullit les patates amb pell uns 25 minuts depenent de la mida.

    Traurem el pop de l’aigua deixant que es refredi, i un cop fred el tallarem a rodanxes amb unes tisores.

    Per muntar el plat laminarem les patates posant-les al fons del plat, a sobre i posarem les rodanxes de pop amanint-lo amb sal, el pebre vermell dolç i picant i un bon raig d’oli d’oliva

    ResponElimina
  3. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  4. CREMA CATALANA

    Plat per a 1 persona

    INGREDIENTS
    1 litre de llet
    6 rovells d'ou
    200gr. sucre
    40gr. de midó ó farina de blat de moro (tipus Maizena)
    color alimentari groc ou (opcional)
    la pela d'una llimona
    canyella en rama


    VARIANTS:
    - Podeu trobar aquesta recepta feta amb més o menys ou
    - Si utilitzeu midó la crema us sortirà més fina de gust que amb Maizena
    - Podeu substituir la pela de la llimona per essència de llimona líquida (de venda en herbolaris)
    - Es pot fer amb una mica més de sucre (250gr.)
    - Podeu utilitzar canyella en pols enlloc de rama
    - Es pot acompanyar de galetes fines, neules o carquinyolis

    ELABORACIÓ

    En un cassó posarem a bullir 2/3 parts de la llet.

    Afegirem la pela d'una llimona evitant al màxim la part blanca.

    Incorporem també una rameta de canyella (o dues petites).

    Ho escalfem. No cal ni que arribi a bullir, amb que sigui ben calenta la llet serà suficient per aromatitzar-la amb la llimona i la canyella.

    Preparem els rovells en un bol apart. Recordeu que estic fent la meitat de la fórmula.

    Les barregem.

    Ara, la 3ª part de llet que ens queda, la barrejarem amb els rovells.

    Incorporem el sucre.

    A mi m'agrada incorporar una mica de colorant ou per donar un toc de color més atractiu, però podeu obviar aquest pas.

    Ho remenem bé per trobar el millor color.

    I ara afegirem el midó. El podeu comprar en qualsevol farmàcia i és mes fi de gust que la "maizena".

    Hi posarem el midó.

    Remenem bé per dissoldre el midó.

    La llet ja és força calenta (treu fum)...

    ...pert tant, podem retirar la pela de llimona i la canyella.

    Separeu el cassó del foc i, amb l'ajut d'un colador, incorporeu la barreja dels rovells, sucre, midó, etc.

    El fet de colar-ho ens assegurarà que no quedi cap tros de closca d'ou, ni de restes varies. La crema catalana ha de ser ben fina al paladar.

    Tornem a posar el cassó al foc (a foc mig-baix) i amb una cullera de fusta anirem remenant poc a poc. La idea és evitar que s'enganxi del cul i es cremi.

    Passats pocs minuts notareu que comença a espessir. No us passeu de cocció. Penseu que quan està freda solidifica més, per tant es normal que quedi amb menys cos del que podem pensar inicialment.

    Ja la tenim ben cuita. Escudellem la crema en cassoletes individuals de fang.

    És important tapar la crema amb una mica de paper cuisson o film. D'aquesta manera evitarem que facin pell, Deixeu-les refredar a temperatura ambient i quan siguin fredes conserveu-les a la nevera. El color més groc és un efecte òptic del paper.

    Ara toca cremar-les.

    La crema catalana es pot menjar sense cremar (en plan natilles), però us recomano que les cremeu minuts abans de servir. Si guardeu la crema catalana cremada a la nevera durant massa estona...la humitat farà desaparèixer el cruixent...i perdrà tota la seva gràcia.
    Per tant, es interessant cremar-les 5 o 10 minuts abans de servir-la.

    ResponElimina
  5. POLLASTRE A LA CERVESA

    ingredients :

    1/4 de pollastre per persona
    3/4 litres de cervesa d'alta graduació
    1 ceba
    2 grans d'all
    6 rovells d'ou
    1/4 litre de nata
    4 claus
    Fulles de llorer
    Una cullerada de farina
    nou moscada
    Oli , sal i pebre
    Dificultat : Mitjana

    elaboració
    Trossejar el pollastre en parts mitjanes , i picar la ceba i l'all .

    Fregir el pollastre fins que es dauri . Després afegiu-hi la ceba i l'all picats , el llorer i els claus .

    Seguim sofregint a foc mitjà i quan ja està tot fet , afegim la cervesa i pugem el foc .

    Quan bulli , posem el foc al mínim i deixem reduir la cervesa uns 30 minuts .


     
    Retirem el pollastre , el llorer i els claus i els posem a part. Seguim reduint el brou restant ara a un foc una mica més alt .

    Per a la salsa :

    En una paella posem dues cullerades d'oli i afegim la de farina . La torrem . Quan ja estigui torrada ( un parell de minuts ) afegim a la farina el brou reduït anterior que havia quedat després fregir el pollastre . Remenem tot sense parar fins que lligui la salsa i deixem coure a foc lent uns cinc minuts .

    Batem els rovells d'ou i la hi afegim a la salsa juntament amb la nata . Ho remenem tot , i ho salpebrem ( sempre cal evitar que la salsa bulli perquè no es pugui tallar l'ou ) .

    Quan ja estigui la salsa lligada , hi afegim els trossos de pollastre que havíem apartat en el punt 5 . i abans de servir l'escalfem a foc lent .

    Aquest plat es pot servir amb unes patates de pobre (patates cuites ) o bé amb una guarnició de pasta .

    Sóc Oriol i per aquesta recepta m'han ajudat una mica perquè jo no la coneixia

    ResponElimina
  6. RAP AMB PINYA

    Plat per a una persona

    ingredients:

    - Rap, 3 o 4 rodanxes
    - Pinya, una llauna
    - Una mica de farina
    - Oli d'oliva
    - Pastilla de avecrem


    preparació:

    Compra unes bones rodanxes de rap fresc per fer aquest plat. Col · loca en un plat, ja escorregudes, i les empolvores amb el avecrem esmicolat. A continuació les panses per un plat amb farina, procura que quedin ben arrebossades totes les rodanxes de rap.

    Tria la font que vagis a utilitzar per a aquesta recepta, ha de ser apta per a forn. Reparteix totes les rodanxes de rap ja passades per la farina, reparteix diverses rodanxes de pinya natural per sobre del peix. Rega tot amb una mica del suc de la pinya i esprem una llimona per sobre.
      és així de fàcil

    Sóc l'Oriol i aquesta recepta l'he treta de un vlog de un amic espero que us serveixi

    ResponElimina