Cigrons amb Bacallà i Espinacs (per a
4 persones):
Ingredients:
-1 got i mig
de cigrons secs (uns 300 grams)
-300 grams
de bacallà dessalat
-300 grams
d'espinacs frescos
-2 tomàquets
grans (uns 500 grams)
-2 cebes
mitjanes (uns 250 grams cadascuna)
-1 pastanaga
mitjana
-1 cap d'all
més 2 dents d'all
-6
cullerades d'oli d'oliva (uns 60 ml)
-1 cullerada
petita de pebre vermell dolç
-1/3 d'una
cullerada petita de comí mòlt
-3 claus d'
olor (espècia)
-2 fulles de
llorer
-Sal
-Aigua
Preparació:
-El primer
és posar els cigrons en remull la nit abans (han d'estar entre 10-12 hores en
remull) perquè es posin grossos i una mica més tous.
Tingues en compte que els cigrons doblen
aproximadament el seu pes després d'aquest remull , així que si en comptes de
cigrons secs comences les recepta amb cigrons remullats necessitaràs el doble
de la quantitat.
-Quan
estiguin els cigrons remullats podem començar la recepta.
- Escorre
els cigrons i posa'ls en una olla amb un litre d'aigua ( 4 gots).
- Pela la
ceba i fica els claus d'olor.
- Pela la
pastanaga i treu-li la pell externa al cap i dents d'all.
- Posa a
l'olla juntament amb els cigrons la ceba amb els claus , la pastanaga , 1 fulla
de llorer i el cap d'all. Posa a foc mitjà -alt .
-Mentre es
van coent els cigrons anem a preparar el sofregit del nostre potatge. Pela
l'altra ceba i pica-la ben fina . Pela els 2 dents d'all i pica'ls finament .
-Agafa una ella gran i posa l'oli a escalfar a
foc mitjà. Afegeix a la paella 1 fulla de llorer i la ceba . Quan la ceba
estigui transparent afegeix l'all .
-Mentre es s’ofregeixen
all i ceba hem de pelar els tomàquets i treure'ls les llavors . Després piquem
els tomàquets molt finament . Quan all i ceba estiguin llestos afegirem el
pebre vermell i el tomàquet a la paella i s’ofregirem durant uns 10-15 minuts
fins que el tomàquet perdi el gust a cru .
-A
continuació afegeix els espinacs a la paella. Saltar durant un parell de minuts
i reserva tot .
-Ara toca
esperar que els cigrons estiguin tendres . Vigila que no es quedin sense aigua
. Els cigrons han d'estar sempre coberts per una mica d'aigua dos dits) . Quan
els cigrons estiguin tendres retira les verdures ceba , pastanaga i cap d'all) s'escorre
l'aigua en un atuell (cal reservar l'aigua per si ens cal més endavant).
- Afegeix
als cigrons el sofregit que hem preparat (ceba , all , tomàquet i espinacs) .
Remou bé i si queda molt espès afegeix una mica de l'aigua de les cocció dels
cigrons que tens reservada .
-Posa al foc
i afegeix el comí i el bacallà dessalat esqueixat o tallat en trossos de la
mida que més t'agradi . Barreja amb compte perquè no s'ensorri el bacallà .
Deixa al foc uns minuts fins que el bacallà estigui cuinat (es cuina molt
aviat) .
-És el
moment de provar de sal , tingues en compte que el bacallà aporta una bona
quantitat. Si cal s'ajusta afegint una mica més de sal.
Estefania---Tomatitos
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada