dissabte, 8 de febrer del 2014

Cigrons amb bacallà i espinacs

Cigrons amb Bacallà i Espinacs (per a 4 persones):

Ingredients:
-1 got i mig de cigrons secs (uns 300 grams)
-300 grams de bacallà dessalat
-300 grams d'espinacs frescos
-2 tomàquets grans (uns 500 grams)
-2 cebes mitjanes (uns 250 grams cadascuna)
-1 pastanaga mitjana
-1 cap d'all més 2 dents d'all
-6 cullerades d'oli d'oliva (uns 60 ml)
-1 cullerada petita de pebre vermell dolç
-1/3 d'una cullerada petita de comí mòlt
-3 claus d' olor (espècia)
-2 fulles de llorer
-Sal
-Aigua

Preparació:
-El primer és posar els cigrons en remull la nit abans (han d'estar entre 10-12 hores en remull) perquè es posin grossos i una mica més tous.
 Tingues en compte que els cigrons doblen aproximadament el seu pes després d'aquest remull , així que si en comptes de cigrons secs comences les recepta amb cigrons remullats necessitaràs el doble de la quantitat.
-Quan estiguin els cigrons remullats podem començar la recepta.
- Escorre els cigrons i posa'ls en una olla amb un litre d'aigua ( 4 gots).
- Pela la ceba i fica els claus d'olor.
- Pela la pastanaga i treu-li la pell externa al cap i dents d'all.
- Posa a l'olla juntament amb els cigrons la ceba amb els claus , la pastanaga , 1 fulla de llorer i el cap d'all. Posa a foc mitjà -alt .
-Mentre es van coent els cigrons anem a preparar el sofregit del nostre potatge. Pela l'altra ceba i pica-la ben fina . Pela els 2 dents d'all i pica'ls finament .
 -Agafa una ella gran i posa l'oli a escalfar a foc mitjà. Afegeix a la paella 1 fulla de llorer i la ceba . Quan la ceba estigui transparent afegeix l'all .
-Mentre es s’ofregeixen all i ceba hem de pelar els tomàquets i treure'ls les llavors . Després piquem els tomàquets molt finament . Quan all i ceba estiguin llestos afegirem el pebre vermell i el tomàquet a la paella i s’ofregirem durant uns 10-15 minuts fins que el tomàquet perdi el gust a cru .
-A continuació afegeix els espinacs a la paella. Saltar durant un parell de minuts i reserva tot .
-Ara toca esperar que els cigrons estiguin tendres . Vigila que no es quedin sense aigua . Els cigrons han d'estar sempre coberts per una mica d'aigua dos dits) . Quan els cigrons estiguin tendres retira les verdures  ceba , pastanaga i cap d'all) s'escorre l'aigua en un atuell (cal reservar l'aigua per si ens cal més endavant).
- Afegeix als cigrons el sofregit que hem preparat (ceba , all , tomàquet i espinacs) . Remou bé i si queda molt espès afegeix una mica de l'aigua de les cocció dels cigrons que tens reservada .
-Posa al foc i afegeix el comí i el bacallà dessalat esqueixat o tallat en trossos de la mida que més t'agradi . Barreja amb compte perquè no s'ensorri el bacallà . Deixa al foc uns minuts fins que el bacallà estigui cuinat (es cuina molt aviat) .

-És el moment de provar de sal , tingues en compte que el bacallà aporta una bona quantitat. Si cal s'ajusta afegint una mica més de sal.


Estefania---Tomatitos





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada